Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 26. februar 2011

Matkonflikter

Jeg har tatt meg en seriøs prat med med babybrikken. Jeg følte at nå var det på tide med en alvorsprat. Og hun har kunngjort at hun skal ernære seg på pupp til hun blir tretten... minst! Det var ikke det jeg hadde tenkt, så her har vi en aldri så liten konflikt på gang. Å joda, amming skal vi kose oss med lenge enda, men det kommer en tid da det er greit å avslutte.
Og det er vel ikke det som er kjernen i problemet heller. Etter fylte 6 måneder, er det på tide å innta flere næringsmidler enn bare melk, og det er nettopp det vesla er sterkt uenig i. Flaske er blæ, grøt er æsj, fruktmos fører til brekninger. Det er noe dritt ikke godt, sier hun, og hun føler seg presset til å spise fast føde. Og med god grunn... 
Til å begynne med syntes hun det var morsomt å frøse når hun fikk grøt i munnen. Ikke morsomt, syntes mor. En kort stund klarte mor å lure inn noen skjeer med grøt, dersom hun samtidig forestilte et helt sirkus med både klovner, direktør og orkester. Men så fant rakkerungen ut at dersom hun kniper munnen sammen så snart hun ser en skje, så kommer det ikke noen ulumskheter inn i munnen heller. Dette må mor overprøve, for maten må jo inn. Barnemishandling, mener lilletrollet. Ansvarlig forelder, mener mor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe.. så du har blitt sirkushest på hjemmebane og frøkena har lært seg å manipulere sin mor til underholdningsportal, kan bli en morsom fortsettelse på starten!

Hilde sa...

Hva gjør man ikke for å få ungene til å spise!? Og så lærer de tidlig hva som skal til for å få det som de vil... Må nok stramme inn tøylene litt, når vesla bare har lært seg at det går an å spise annen mat enn pupp.

Marianne (Sakkalo) sa...

He he - her kjenner jeg meg igjen. Minsten min ville helst ha bare pupp frem til han var 8 måneder. Da var han også blodfattig og ganske så blek - så han måtte få jerntilskudd.
Har du sett 'baby feeder'? Om en sånn 'tilfeldigvis' ligger fremme innen rekkevidde med for eksempel banan inni, så er det kanskje mer spennende enn om maten kommer via mamma med skje? Bare et forslag. :)
Uansett - lykke til!
♥ Marianne

Hilde sa...

Ja, det er jo jernlageret som får svi hvis det kun er puppen som er tingen når de begynner å bli så stor. Har sett sånn "baby feeder", ja. Kanskje det er på tide å prøve en slik :o)Takk for tips :o)