Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

tirsdag 5. april 2011

Kakedilemma

Hva gjør man når det står mengder av kaker igjen etter selskapeligheter? Det bakes gjerne altfor mye hver bidige gang, og det føles for galt å kaste dem rett i søpla etterpå. Tenk da, gode kaker som man har stått på kjøkkenet og brukt tid på. Tid som også kunne vært brukt på masse annet.Så går man igjennom alternativene;

- Spise opp selv? Har ikke godt av det.
- Ungene kunne nok gjerne gjort et dypt innhugg, men som den ansvarlige mor, så lar jeg dem ikke spise kaker så mye de vil i dagesvis.
- Sende kakene til barnehagen? Tja... ungene hadde nok blitt fornøyde, men endel foreldre synes det holder med de kakene de allerede får gjennom bursdagsfeiringene.
- Sende kakene med mannen på jobb? Vel, kunne jo gjort det, men det er jo konstabler det er snakk om - staute karer og madammer som skal være i form til å løpe etter skurker. De kan jo ikke gå rundt å gumle kaker hele tiden!
- Invitere naboer på kake-besøk? De har allerede vært her.
- Fryse ned og ta opp til neste besøk? Jo, absolutt en mulighet. Men jeg kjenner meg selv, og VET at neste gang baker jeg på nytt, og "gamlekakene" forblir i fryseren til de en gang havner i søpla etter en real fryseboksopprydding.


Avgjørelse: kakene i søpla med en gang. Sukk...

4 kommentarer:

oppsummert sa...

Næmmen, fy! Du kaster ikke kaker, det er prinsippielt feil. Hva med å invitere klassen til Sander og gjøre han til den mest populære gutten i klassen? Eller la ungene holde basar til inntekt for Redd Barna eller noe?

Kjenner meg forresten godt igjen i det med å heller bake nytt enn å ta opp fra fryseren. Ferske kaker er best, uten tvil.

Senere i kveld kommer et kakeinnlegg fra meg på lammelaartanker.wordpress.com

Anonym sa...

Naboer kommer gjerne på besøk nr 2 de.
HILSEN HANNE

Hilde sa...

Joda, Oppsummert, vi kunne kanskje klart å gjort noe fornuftig ut av det, men innen vi hadde hatt tid, så hadde kakene vært 4-5 dager gamle, og da er de vel ikke like fristende... Kommer innom deg og leser senere :o)

Næmmen Hanne; signatur og greier! :o) Trodde dere var kakelei etter eget selskap også?

Ann-Kristin sa...

Nei, nei, nei! Ein spiser kaker til det tyter ut øyrene slik at ein er skikkelig kakelei heilt til neste omgang! Evt så har eg ei postkasse med plass til ein muffins eller to:)