Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 28. mars 2011

Pakkesel, sa du?

Det sier seg selv, at med tre jenter på tur, så er baggasjelasset stort! Greit nok med fly, for når man har fått sjekket inn baggasjen, så slipper man jo å tenke på den på noen timer. Håndbaggasjen er jo bare piece of cake, skulle man tro. Feil!
Prinsessa har selvfølgelig sekken sin (som hun gjerne vil slippe å bære, så her blir det gjerne litt diskutering), overfyllt med diverse ting hun ikke kommer til å leke med. Så blir hun så varm at hun holder på å dø, så da må jakken av og bæres av noen. Mor selv har gjerne kledd seg altfor varmt, og holder også på å dø av heteslag, så kåpa hennes må av og selfølgelig også bæres av noen. (Note to myself: det er ikke nødvendig med både innefleecekåpe OG utefleecekåpe for en skarve flytur mellom nord og sør - bedre å fryse litt der det er kaldest, og så ha en behagelig temperatur mesteparten av turen...)
Noe klær må av minstefrøkena også, som puttes i en allerede overfyllt stelleveske (klærne altså, ikke jenta). Siden koffertene allerede er fyllt til randen, er det mye i stelleveska som strengt tatt ikke hadde trengt å være med i håndbaggasjen. Men fulle kofferter = fulle håndbaggasjevesker. Her er er det imidlertid mye "tenk hvis" i forkant av pakkingen. Du kan være sikker på at dersom jeg ikke har med ekstra skift til minsta og en haug med bleier, så finner hun det for godt å fylle bleia til randen og faktisk helt opp til nakken. Uten minst 5 store kluter, så gulper hun nok ut både seg selv, mor og storesøster og kanskje flysetene også. Pakker vi ikke med et utall av små babyleker, så er det helt klart at hun forvandles til en særdeles høylydt orm som vrir og vender på seg og mangler volumkontroll. For lite mat medfører nok at hun er like sulten som en løve. Nesedråper, ekstra smokker og diverse andre småremedier må også selvfølgelig også være på plass.

Mulig jeg skal ha en koffert i et slikt kaliber på ønskelista.
(Bildet er frekt og freidig lånt fra Reuters.)

Etter lang kø foran sikkerhetskontrollen, ble alle remedier plassert på båndet for gjennomlysing, inkludert alt flytende fremvist i poser. Mor ble fryktelig glad da den snille sikkerhetsmannen sa at minsta kunne henge i bæresela - jeg slapp å ta henne ut og sende selen gjennom for seg selv (noe som gjerne er litt styrete når man etterpå skal få på seg selen igjen med en baby i armene samtidig, og man gjerne vil forte seg for ikke å lage køkaos på båndet med alle vesker og jakker som ligger der og venter. Akkurat da pleier gjerne Prinsessa å ville fryktelig på do også.) Mor med baby gikk fornøyd gjennom porten. "Biiiip" sa det. "Rutinekontroll", sa damen på andre siden. Baby ut av selen, av med støvletter (noe som er litt utfordrende med baby på armen), full kroppsvisitering (fortsatt med baby på armen), og påfølgende påkledning og opprydding. Puh... Fleecekåpa varmet godt, ja!

Fra den store stelleveska, var det vel kun et lite glass barnemat og en skje som ble hentet frem under hele turen...

Fryktelig godt å komme hjem, gitt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skal bli morsomt å stå utenfor å observere dette kaoset når vi skal på tur..... Med kun en liten sekk på ryggen.

Silje sa...

Dette er så typisk!!! Jeg ler og ser det hele for meg. Morsomt. Silje

Hilde sa...

Det mener du vel, Anonym-Hanne ;o) Kan hende du må trå til som bærehjelp!
Silje; det er vel ikke et helt ukjent scenarium for deg?