Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

torsdag 6. oktober 2011

Kallendertips takk!

Jeg registrerer at det begynner å komme et og annet julerelatert innlegg i bloggverden nå. Så tidlig? tenker jeg. Nei, det er visst ikke tidlig. Vi har jo alt kommet til oktober! Djiiises! Tiden går fort. Altfor fort!

I år skal alle tre ungene ha adventskallender. 72 pakker. 72 PAKKER! Det er på tide å starte. Minstefrøkena har ikke hatt kallender før, så da eier hun jo heller ingen. Så først må selve kallenderen hennes lages, før den kan fylles på med pakker. Pakkene til henne er imidlertid enkle. Litt sammenbretta papir med bånd på hadde vel egentlig holdt for henne. Eller et sjokoladepapir (så kunne mor fortært innholdet, for det får hun jo selvfølgelig ikke - kostholdsbevisste som vi er...). Men jeg skal slå til med mer innhold i pakkene hennes; dyrefigurer er sikkert en slager for henne når vi nærmer oss jul (og så har vi en hel dyrehage bortgjemt på loftet, som vi bare kan ta frem og putte i kallenderen. Hun skjønner jo ikke stort av det uansett).

Så var det 6-åringen da. Ikke så vanskelig, hun heller. Hun har som jenter flest, storforbruk av hårpynt, skrivesaker og alt mulig dill. Jeg har imidlertid blitt litt mer bevisst med årene og gidder ikke kjøpe alt mulig av skit tull. Sånt som bare går i søpla etter kort tid, dropper vi. Det er bedre å legge litt penger i ordentlige greier.

Men så kommer vi til problemet; 12-åringen. Hva finner man på til han? Jeg har tidligere kjøpt en stor legoeske, og delt den opp i småpakker, så har i hvert fall halvparten av kallenderen vært dekt opp. Mulig det blir en sånn løsning også i år, siden lego fortsatt er interessant. En kinobillett blir det sikkert. Og penger til kinogodt. Men vi trenger mer. Men hva? Det må være så smått at det passer til kallenderen. Ny mobiltelefon, eller Ds-spill passer godt i størrelse, men det blir liksom litt i meste laget... Selv om mor nok hadde fått en ekstra stor stjerne i boka om det var det hun kom med - til og med TO stjerner kanskje! Men jeg får droppe stjernesankingen. Det er jo greit å ha penger igjen til å kjøpe julegaver også.

Har du gode kallendergavetips?
Mottas med takk! Og her snakker vi materielle ting altså. Sånne opplevelses- eller gjøre-sammen-aktiviteteter putter vi inn i andre sammenhenger.

7 kommentarer:

Silje sa...

Jeg kjenner meg så igjen! Mine er blitt så store nå at pakkekalender er det slutt på. I år blir det sjokolaekalender.

Ja, jente er aldri noe problem, men gutt en smule vanskeligere. Jeg pleide å ta annenhver dag med godis. Kjøpte gjerne en twistpose, for der kan du lett fordele rundt på dagene. Kjærlighet og tyggis kan også fungere veldig bra. De andre 12 dagene, det kunne være en boxer, tannkost, viskelær, blyant, sokker og ellers nyttige ting. Jeg orket heller ikke skvip som bare går rett i søpla. Det verste er jo å pakke inn ALLE disse pakkene da! Lykke til :)

Guri sa...

Har hatt en blanding av gotteri og ting og tang jeg også tidligere. I år skal i alle fall guttene få seg lego (kjøpe en/to esker og dele dem opp), mens det blir litt værre med madammen på 5 år..... Kan fort bli dyrt når det skal lages 72 pakker ;)
Lykke til :)
Klæm

Karen sa...

72 Pakker??! Dæken, det er mange pakker før jul :) hehe...
Jeg har ikke kalendergaveproblemet enda, men jeg husker fra jeg var liten at jeg ble glad for å få ullsokker, hansker, skjerf eller andre slike varme gode plagg å pakke på seg når en skulle gå til skolen :)
Musikk, eller en film hele familien kan kose seg med...

Lykke til ;)
*klemmer*

Bente sa...

flaxlodd:o)

Kort og Søm sa...

Ja, jeg skal pakke inn 120 pakker...så det er litt å orden!! :O)

Hos oss går det i tegne/skrivesaker, tyggis, godis i helgen, vanter, sokker, små lego/platmobil-poser,perler til perlebrett, strikker/spenner, og første dagen er det alltid en litt større ting :O)
( ifjor hadde jeg to dager med en 20 kroning i, til stor glede for barna...men jeg syns det ble litt juks..*ler*..det skal jo liksom være en ting :O)

Lykke til!
klem :O)

Whitebite sa...

tror bare jeg må si: LYKKE TIL!!!!

:)
(kun 48 pakker her..)
pedagogklem ❤

Hilde sa...

Takk :) Fikk meg et par ideer her. Har heldigvis kallenderer med stoffposer som tingene kan legges rett oppi, så jeg slipper all pakkingen i papir :)