Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 22. oktober 2011

Høstvarme i stua

Selv om jeg ikke liker høsten, så liker jeg innehøstkvelder, særlig når det er helg. Rent og ryddig hus, mørkt ute, fyr i ovnen, levende lys og noe i godteskåla på bordet. Sånt må man jo like :o)

Og da må jeg jo vise frem den nye ovnen vår. I sommer pusset vi jo opp stua og reiv ut den gamle peisen. Gjett om det gjorde godt! Den nye ovnen varmer utrolig mye mer med utrolig mye mindre ved, og den tar utrolig mye mindre plass i stua. Hurra!


Jeg gremmes når jeg ser førbildene...


Du legger vel merke til den spennende gråfargen som brer seg oppover veggen og samles i en nesten sort farge oppi taket? Lekkert!
Det nytta liksom aldri å male, for det så jo like ille ut etter en sesongs vedfyring igjen. Aner vi noe som ikke fungerer som det skal? Jepp. Etter mye borring og slag brista muren og vi mannen kunne plukke ned både murvegger og peis (plukke og plukke, fru blom - så enkelt var det vel egentlig ikke...). Og da kunne vi se ei god glippe i røret som gikk inn i pipen. Ergo; vi hadde en syndebukk. Godt å få den bort!


Og veldig godt å få bort de fæle marmorplatene som ikke engang passa inntil peisen (siden den forige eieren hadde putta på lister rundt).Ei lita lett glassplate som gnistfanger funker så meget bedre.
Og siden jeg ikke har tatt bilde av taket, så kan jeg forsikre at vi ikke beholdt den grå-svarte fargen. Vi gikk for hvitt også der!

Ha en deilig lørdagskveld!
Her er beina på bordet, tv'n i gang, strikking, blogging og sjokoladespising. Multitasking og full avslapping på samme tid :o)

7 kommentarer:

Hello Baby Lou sa...

Det er vel liten tvil om at det ble til det bedre. Rart med moter, forresten. For alt man vet, kan det jo være in med slike "monstre" om 10-15 år...

Ha en fin helg!

Lammelåret sa...

Næmmen, bevarte dere ikke den lekre takfargen i ren nostalgi? :)

Ser ut som peisbytte ga større plass, deilig!

Bondekona sa...

Med marmorfliser, ja..
Det er jo det fineste..

Ble jo knallfint,-herremin!

Jeg har en grei peisovn, men en diiiger og mørk pipe midt i stua som jeg håper å få malt ganske snart.
:)

Whitebite sa...

herlighet for en makeover!!
vi har ikke en sånn fancy sak som dere, men den er grei nok!

Tidligere var pipa bak malt i noe ruglete spesialmalinggreier, og det var en fryd å fjerne det for å få det glatt og hvitt! Litt arbeid da..men.

Ønsker meg en slik rund peis som dere har, en slik man kan se ilden fra flere sider! men jeg får drømme videre.. :)

klem!

SURRESILJE sa...

Ingen tvil om at det gjorde seg nei! Lister rundt peisen har jeg aldri sett før. Merkelig!

Karen sa...

Hehe, jeg liker jo vanligvis slike store hvite murpeiser jeg da, men er helt enig med deg, den var ikke veldig flatterende ;)
Den nye var derimot kjempefin! En slik har jeg også lyst på...
Jeg liker IKKE peisen vi har, så en slik drømmer vi også om :)

Ha en fin søndag!
*klemmer*

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg har vært ute og gått tur på Fløyen i høststorm i dag så nå kan jeg blogge og se på TV med god samvittighet.

Cecilie