Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 12. september 2011

Om aktivitetenes tid- og pengesluk

Det koster å ha unger på fritidsaktiviteter. Det koster tid og penger. Penger til utstyr selvfølgelig. Og jo eldre de blir, jo større blir kravene. Men treningsavgifter i varierte former bidrar også til at kontoen tømmes.

Fotballsesongen er snart over, og det dabber snart av på tid- og pengefronten der. Men så setter vinteridretten inn for fullt. Prinsessa har begynt på turn og skal snart igang med skøyteskole, og Junior halvveis bor på isen allerede.


Nå har 1.betjenten sagt seg villig til å gå inn i juniorstyret i ishockeyklubben til Junior, og som kompensasjon slipper vi unna treningsavgifter, betaling for feriehockeskoler, julekallendersalg, og det beste; vi slipper å selge dopapir! Skulle vi liksom vandret gatelangs og ringt på dørene; "Hei, vil du kjøpe dopapir? Sånn billigskit, som er stivt og drysser? Så støtter du hockeyklubben?" Nei takk, den oppgaven har vi alltid kjøpt oss bort fra. Men nå slipper vi både det ene og det andre. Her er det bare cuper som må betales - og en drøss av dugnader som spiser godt av Puslespillfamiliens tid...


Akkurat når vi gleder oss over penger spart, så tikker mailene fra turnforeningen inn. Så snart jeg har trykket på send-knappen for å maile påmelding til turnstevne for Prinsessa, så kommer de på løpende bånd; betale turnstevne, betale treningsavgift, kakebaking og gevinstlevering, kjøpe dugnadens t-skjorte? Skal du være med på foreldrefesten? Betal! (har da vel ikke tid til fest oppi alt!) og så da, så kommer rosinen i pølsa; vi har sluppet unna dopapiret, MEN her må vi selge rabattkort. "Hei, vil du kjøpe rabattkort? Koster bare 200 kr." 5 stykker skal vi selge. Betal 1000 kr inn på konto, eller kjøp deg fri for 500,-
Nå er jeg glad for at ungene vil ha ei aktiv fritid og at de har det gøy. Og vi har jo gjort et valg i å si ja til disse aktivitetene. Men det er jammen ikke lett å få tiden til å strekke til.

Ja, da er det vel bare å tusle inn til nettbanken... Kanskje vi sees der?

12 kommentarer:

Guri sa...

Lykke til!! Det er ikke bare bare.......
Klæm

Mariann sa...

Huff! :/ Nå er mine barn bare 2 og 4 år, men jeg skjønner jeg har litt å "glede meg" til! :)

Hello Baby Lou sa...

Jeg går og gruer meg til den tiden kommer. Synes hverdagene er travle nok som de er..

Bondekona sa...

Oh yes, ses nok der..

Guro sa...

Sees heldigvis ikke der på et par år enda, men når tøtta mi blir skoleunge.. Huttetu.

Kort og Søm sa...

Ja, det koster såpass mye med fritidsaktiviteter at det blir desverre en del barn som blir stående på utsiden, for det blir rett og slett for dyrt for noen.
Og det er trist.

Hos oss er det dans, gitartimer, friidrett og vollyball.....utgiftene står i kø gitt, så vi sees helt klart i nettbanken :O)

Ha en fin dag! :O)

Karen sa...

Hmm, dyrt men viktig med aktivitet. Jeg var selv konkurransedanser i min ungdom, og jeg kan ikke forstå hvordan mamma hadde penger til det - men det betydde alt for meg! :)

Lykke til i nettbanken, jeg er uvenner med min ;)

AvMeg sa...

Det var da voldsomt. Er det vanlig at det er så mye mas? Tror ikke jeg vil ha mine inn på noe silkt, men vet nok ikke hva jeg har i vente. Mine er ikke så store enda :-)

Pia sa...

Det koster, ja, både tid og penger. Det er jo ulikt hvor mye dugnad den enkelte aktivitet bringer med seg (kronglete setning, det der...). Nå har vi alle tre gutta med i korpset,og på fotballen, da får vi samla litt dugnad.

Whitebite sa...

oh yes, been there!
akkurat nå har vi litt pause. Minstemann går ikke på så mye, og det hjør heller ikke eldtemann som ikke har tid.

helt greit.
enkelt og greit!

Whitebite sa...

*gjør

Whitebite sa...

*eldstemann (århh..det var da voldsomt til feil!)