Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 15. oktober 2011

Bake kake søte

Ungenes deltagelse i fritidsaktiviteter medfører gjerne et utall av dugnadsvirksomhet for foreldrene. Greit nok det, forsåvidt. Vi bidrar med tiden vår istedenfor ekstra på det økonomiske plan. På det planet gjør vi forresten et større bidrag uansett.

Men når ungene blir litt større, synes jeg at de kan bidra mer selv i arbeidet. Det er tross alt for deres egen skyld. Og de kan gjerne bli klar over at det krever mye av familien. Ja, for det gjelder jo hele familien . Prinsessa for eksempel, har halvveis vokst opp i en ishall - for det er der storebror har tilholdssted.

Men så var det ungenes egne bidrag til pengekassa da. Hva skal de settes til å gjøre? Og som gir sånn passe ok avkastning? Til syvende og sist blir det foreldrene som gjør storparten.
Når vi har kakelotterier kan gutta gjøre en innsats. Det er de som selger loddene. Men da har jo noen stått og jobbet i mange timer før det.

I Puslespillfamilien er denne "noen" ensbetydende med mor når det kommer til trylling med ingredienser. Mors fredagskveld har vært tilbragt på kjøkkenet. Selvsagt var hun klar for det! (Jeg har tidligere omtalt hva jeg syns om gjærbakst til kakelotterier, og det er fortsatt like gjeldene.)


Og det startet suverent! Sølte bare litt under hevingen siden mor var en smule trøtt og satt litt hardt fast i sofaen med blogglesning...


Og to brett boller ble bare litt svidd fordi mor fortsatt var like trøtt og satt like hardt i sofaen.


Men det endte heldigvis godt, sånn rundt midnatt. Da var eplekake og skoleboller stekt sånn akkurat passe og pakket inn i cellofan. Klar for morgendagen. Og mor er klar for senga.


Nyt natten! Jeg skal sove godt :o) ...og ikke drømme om baking!

5 kommentarer:

Randi sa...

Godt å se at alt gikk bra til slutt!! ;) Fikk jaggu lyst på en smakebit, gjorde jeg også... Akk.

Guri sa...

He he :) Deigen jobber på egenhånd den uansett om du blogger eller ikke ;)
Det ble i alle fall bra til slutt. Ser kjempedeilig ut :)
Ha en fin lørdag :)
Klæm

Pia sa...

Vi har ikke sånt kakesalg - her er det loddsalg og loppemarked som gjelder. Neste helg er jeg satt opp på "nips". Sette fram nips. Hele fredagskvelden. Gleder meg ikke.

Karen sa...

Så flink du er, det så jo skikkelig lekkert ut... Fristende var det, så tror kanskje det blir baking her også i helga ;)

Kos deg!
*klemmer*

Whitebite sa...

dette så jo superdupert ut Hilde!
akk ja..har deltatt på mye dugnadsarbeid opp gjennom årene.. Spesielt mye er det gjennom korps. Men akkurat det formålet er så bra at det har vi tatt vår del i og vel så det.

Enig i at ungene kan bidra mer etterhvert som de blir eldre!

natta❤