Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 6. mai 2012

Spennende dager, eller...?

Nå har det lenge vært stille fra Puslespillfamilien. Man kunne jo tenkes å tro at vi har hatt en veldig spennende tid - for eksempel et par uker på en fantastisk solfylt øy uten nettilgang. Eller en energisk tur høyt oppe i Alpene. Og jeg kan jo late som det for å gi inntrykk om innholdsrike dager. Men når alt kommer til alt, så har denne tiden vært særdeles lite spennende. Tiden har bestått av den helt ordinære hverdagen, preget av mye sykdom. Syke små krever sitt.
Aldri før har vi vært i den situasjonen at vi har måttet telle antall dager vi har holdt oss hjemme fra jobb med syke unger. Det har aldri vært nødvendig å holde oversikt over det. En dag i ny og ne blir liksom ikke allverdens i løpet av året. Men minste frøken snupp et av et annet kaliber enn sine storesøsken.

Jeg skjønner jo nå at vi har vært særdeles dårlige på planleggingen av ungene. To barn = 10 sykebarndager, 3 unger = 15 sykebarndager. Men så er det jo slik at når ungen har passert 12 år, så er han/hun som voksen å regne når det kommer til sykdom. Selvstendig, med andre ord, og dermed bortfall av 5 dager. Greit nok det, men det er jo ikke ved alle sykdomstilfeller man vil la en 12-åring være hjemme alene uten noe hjelp og tilsyn. Så da er vi slik stilt at vi har en 1-åring med sitt første år i barnehagen med dertil hyppige sykdomsperioder, en 12-åring som skal klare seg selv, men som vi ikke alltid kan forlate, og 7-åringen... Hun får jaggu holde seg frisk! For 10 dager x 2 foreldre går jammen fort. Tør jeg tenke på at vi bare er kommet til mai...? Og vi har enda lenge igjen til alle høstforkjølelsene slår inn... i tre runder... For Gud forby, de kan jo ikke gå hen å bli syk samtidig, disse ungene. Det blir litt for enkelt...

8 kommentarer:

Pia sa...

Ikke artig med sykdom...

Frihet sa...

God bedring!! Sykdom er kjedelig!!

Whitebite sa...

Ja, de reglene de reglene.
Jeg har reagert på den 12-års grensa! hva er det for noe tull??!
De er jo fremdeles barn!
Da jenta mi fikk (den grufulle)kyssesyken for 1 år siden, da var hun jo hele 16 år, men likevel..hun var så syk..måtte følges til lege etc. Mens jeg da måtte bruke avspaseringstimer/perm uten lønn. Nei,jeg synes dette er rart.. Spesielt at det stopper ved så lav alder som 12..

Lykke til, håper dere klarer dere fremover:)) klem!

Hilde sa...

Takk. Nå er alle sånn bortimot friske, og der har mora planer om at alle skal holde seg. Ingen flere skdomsutbrudd nå, takk!

En småvarm og forkjøla 12-åring kan fint klare seg hjemme alene en dag, men nå hender det jo at 12-åringer blir mer syk enn det også. Og da er det ikke alltid like greit å være helt alene...

Anonym sa...

Samkjører dere ikke sykdom?!

:-D

Hilde sa...

Vi er visst litt dårlige på den samkjøringa... ;)

Siw Aina sa...

Huff, så kjipt. Men jeg er enig med deg ang 12-åringene. Min er veeeldig syk når han først er syk, skikkelig mannfolk med andre ord ;)
Håper høsten farer snillere med dere enn hva vinteren og våren har gjort.

Spirea sa...

Dette var et herlig ærlig innlegg - helt etter mitt hjerte ;) Og jeg kjenner meg en smuule igjen, kan man si...og jommen er det heavy når det står på som verst med sykdom hos disse små - og ofte på rekke og rad. Festlig. men så går det over. Herlig blogg du har. Følger deg videre :) god helg.