Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 20. mai 2012

17.mai-oppsummering

17.mai er vel overstått for i år. Junior orket ikke hilse på de kongelige. Det innebar nemlig å måtte stå opp før daggry. Sånt liker en nesten-tenåring dårlig.
Men vår familie var da representert for den kongelige hilsinga likevel, siden 1.betjenten har det ærefulle oppdraget å gå foran i toget til Kronprinsfamiliens residens. Så da var det bare far som måtte stå opp før hanen galer.


Men til tross for muligheter til masse søvn, er det ikke ensbetydende at det er det man får. Den oppofrende dobbeltarbeidende husmora holdt på med forberedelser til klokka var 02.00, og da den runda 07.00 neste morgen, hadde minstemor fått den søvnen hun trengte. Så da ble det tidlig start på mora også (jada, min kjære, jeg vet du sto mye tidligere opp).


Selv ikke på den eneste dagen i året hvor vi er så til de grader opptatt av godt vær - iallfall fravær av nedbør -  klarer vi å styre været. Til tross for massiv ønsketenkning. Vi fikk regn. Vi hadde sol dagen før. Og vi fikk sol dagen derpå. Men selfølgelig ikke den viktigste dagen. Og regnet kom liksom midt under barnetoget, sånn godt ut på formiddagen (Junior stod vel og merke opp til dette toget). Så selv om mor hadde vært så klartenkt på forhånd og pakket med regnjakker og paraplyer, fikk ikke toggåerne det virkelig gjaldt for, nyte godt av det. De kom våte frem til skolen, hvor det var duket for is og kaker i store mengder, masse leker med premiering og samvær med gode venner. Det ble byttet ut med hutrende kropper som bare hadde ønske om å komme hjem.
Kort oppsummert; vi kom til skolen, vi dro hjem. Tv, sofa og pledd ble løsningen. Og ishockeykamp på tv (jeg mistenker at ikke alle bidro så hardt i den godt-vær-ønsketenkninga, fordi de hadde planer som ikke var forenelige med 17.mai og godt vær) Så kom det middagsgjester. Og det ble kaker og is. (Og gjødsling av plenen ute i regnet, noe 1.betjenten mente var helt ok å gjøre på 17.mai...) En helt fin 17.mai likevel. For vi husker som regel ikke det dårlige været så lenge ;o)

Ha en fin ukestart!
Nå kommer sommeren ;o)
...og jeg skal selvfølgelig ha bare innedager på jobb :o(

4 kommentarer:

Stinemorღ sa...

Jammen er det vanskelig å få det rette været på 17.mai... - men vi var iallefall heldige utpå dagen.

Nydelige unger i finstasen!

klem

Pia sa...

Så flotte barn! Nå kommer sommeren, ja:)

Whitebite sa...

fine bilder av fine barn!
trodde dere hadde sol jeg?
Var det bare i hovedstaden kanskje..?

Fin ny uke til deg, klem!

Hilde sa...

Vi hadde sol på morgenen, som gikk over til regn på verst tenkelige tidspunkt - midt i barnetoget. Og da vi hadde inntatt sofastilling under et pledd hjemme, kom jammen meg sola frem igjen! Så ja, vi hadde sol, bare ikke på riktig tidspunkt. Vi klager nå for alt da... ;)