Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 1. juli 2012

Belgiske vafler

Selv om sommerværet svikter, kan man i hvert fall lage en smak av sommer inne. Så til lyden av sprutende regn, koser vi oss under tak med belgiske vafler.

150 g smør
4 dl melk
3,5 dl vann
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
litt salt
4 egg, skilt i plomme og hvite
1 ss nøytral matolje

Smelt smør og tilsett melk og vann. La det hele bli fingervarmt. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og gjær (såfremt du bruker tørrgjær) og rør inn melkeblandingen og eggeplommene. Tilsett oljen. Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren til slutt.
La røren svelle i 30 minutter og stek i belgisk vaffeljern.
Server straks, med vaniljeis, fersk jordbær og gjerne litt sjokoladesaus og Daimkuler for litt ekstra kallorier ;o)
En slager her i huset!


Og sånn helt på tampen; det er lurt å gidde å finne frem miksmasteren når man skal stivpiske eggehvite. Når "noen" ikke gidder det, ender man opp med å bruke tre ganger så lang tid på å piske for hånd OG få vondt i armen...

5 kommentarer:

Berit sa...

Nam, det så godt ut :) Og takk for koselige ord inne hos meg. Jeg gleder meg til å se sommerfuglene, og takk for at du linker!!

Anonym sa...

Du er ikke særlig glad i husmortrim, altså?

Belgiske vafler høres ikke så dumt ut. Uansett værforhold den nærmeste uken ser jeg for meg at den blir fylt med iskrem i ulike varianter. Er det sommerferie, så er det det! (så får det heller være at føttene blir pakket inn i tynn ull)

Frihet sa...

Nam nam dette tror jeg vi må prøve.
Men jeg pisker aldri for hånd!! Hehehe.

Anette sa...

Jeg elllllsker belgiske vafler!!!
Disse så utrolig gode ut!
Nå vet jeg hva jeg skal lage i ettermiddag ;)
--klem--

Misemor sa...

Mmmm, herlig! Har ikke belgisk vaffeljern... =( Men vanlige vafler smaker også godt med det tilbehøret =) Nå blir det kaffe med kanelsnurr her.
Ha en skjønn dag.
Klem ToneB