150 g smør
4 dl melk
3,5 dl vann
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
litt salt
litt salt
4 egg, skilt i plomme og hvite
1 ss nøytral matolje
Smelt smør og tilsett melk og vann. La det hele bli fingervarmt. Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og gjær (såfremt du bruker tørrgjær) og rør inn melkeblandingen og eggeplommene. Tilsett oljen. Pisk eggehvitene stive og vend forsiktig inn i røren til slutt.
La røren svelle i 30 minutter og stek i belgisk vaffeljern.
Server straks, med vaniljeis, fersk jordbær og gjerne litt sjokoladesaus og Daimkuler for litt ekstra kallorier ;o)
En slager her i huset!
Og sånn helt på tampen; det er lurt å gidde å finne frem miksmasteren når man skal stivpiske eggehvite. Når "noen" ikke gidder det, ender man opp med å bruke tre ganger så lang tid på å piske for hånd OG få vondt i armen...
5 kommentarer:
Nam, det så godt ut :) Og takk for koselige ord inne hos meg. Jeg gleder meg til å se sommerfuglene, og takk for at du linker!!
Du er ikke særlig glad i husmortrim, altså?
Belgiske vafler høres ikke så dumt ut. Uansett værforhold den nærmeste uken ser jeg for meg at den blir fylt med iskrem i ulike varianter. Er det sommerferie, så er det det! (så får det heller være at føttene blir pakket inn i tynn ull)
Nam nam dette tror jeg vi må prøve.
Men jeg pisker aldri for hånd!! Hehehe.
Jeg elllllsker belgiske vafler!!!
Disse så utrolig gode ut!
Nå vet jeg hva jeg skal lage i ettermiddag ;)
--klem--
Mmmm, herlig! Har ikke belgisk vaffeljern... =( Men vanlige vafler smaker også godt med det tilbehøret =) Nå blir det kaffe med kanelsnurr her.
Ha en skjønn dag.
Klem ToneB
Legg inn en kommentar