Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

fredag 9. september 2011

Aktivitetsvalg

Etter nøye vurdering og litt prøving her og der har 6-årsprinsessa bestemt seg for idrettsgren. Hun vil drive med turn. Ikke sånn ala gymlek, men av typen konkurranseturn. Trekkplasteret er bommen. Hennes store ønske er å klare å slå hjul på bom!



 
Nå er vi et stykke derfra, men man må jo begynne i det små.
Og mor ser på de eldre jentene som mestrer en hel del - og kjenner hjertet i halsen under endel av hoppene. Selv når Prinsessa driver og øver på å gå på hendene - på gulvet - er mors nervøsitet nærværende. Tenk om hun får overballanse og faller rett på nesen eller pannen eller hva som helst?


 

Det er snakk om skikkelig disiplin her også! Med bare østeuropeiske trenere er det ingen kjære mor! Og DET har i hvert fall Prinsessa godt av (pedagogdatter som hun er, så merkes det...).
"Haka opp! Haka opp! Haka OPP!"


Mor kjenner også at hun har mye å lære seg her. Ikke at hun selv skal utføre øvelsene, nei, men heller for å kunne henge med i hva det snakkes om. Godt vi starter i frittstående og på bom. Her henger jeg foreløpig med...

Turner ungene dine i gardiner eller i sal?

5 kommentarer:

Pia sa...

Et par av gutta gikk på turn da de var små. Vesla får ikke begynne med noe. Ikke foreløpig, ihvertfall. Sånn blir det med nummer fire - hun må bare henge med på fotballbanen og i hallen. Så hun turner i stua.

Anonym sa...

Wow, det var tidlig start med målrettet trening.

Turn er moro for gutter helt til tilbudet om fotball dukker opp, da forsvinner gutta fort fra turnsalen. Veldig dumt at det er slik.

Whitebite sa...

her er turn prøvd for mange herrens år siden med datter, og på ny i nyere tid med sønn.

Og der var det ingenting som hadde endret seg du!
Bare mas, småsøsken som springer rundt i salen, bråkete foreldre som ser på, uerfarne "trenere", og ja..i det hele tatt.

Nå høres jeg veldig negativ ut, men her hos oss er det bare rett og slett dårlig opplegg.

Så vi turner i gardinene nå.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Høres seriøst ut. Håper snuppa bevarer leken og synes det er moro.

Trollet vårt elsker å turne og danse, men vil ikke være med på noe organisert. Faktisk har vi det motsatte problemet av mange andre som opplever at barna vil være med på "alt".

Bondekona sa...

Foreløpig har jeg en tenåring som kun turner ved dataen.
En 6åring som sparker fotball, kjører speedway og går på idrettsskole og helst også vil gå på karate og basketball i tillegg..
Ei 5åring som nesten tvinges til å gå på idrettsskolen.
OG en 1åring som blir med på alt.
:)