Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

torsdag 1. september 2011

Jubelknytebukse in action

Minstemor har fått teste ut knytebuksen a la Jubel fra dette innlegget, og den fungerer supert. Ei bukse for å vokse i er jo kjekt også. Den er litt lang, men siden det er ribb nederst på beina, blir den ikke for lang. Og ved å etter hvert brette ut ribben og knyte litt løsere over skuldrene, forlenges den ganske mye. Kjekt for voksende småtasser.

Så til de av dere som har vurdert å sy denne buksen; kom igjen! Jeg skal i hvert fall sy flere av denne til lille frøken fryd ;o) Sikkert supert i et deilig ullstoff når det går mot vinter. Hm... må på handletur...


10 kommentarer:

Jill sa...

jeg ønsker meg en sånn, syr du med overlock eller bare med sikk sakk? Jeg har ikke overlock maskin, ønsker i julegave da, men vil gjerne sy bukse men lurer på om det er ok uten overlock?

Karen sa...

Åh, ja - den vil jeg sy! Men er den vanskelig? Altså - trenger man masse mer utstyr ennen go gammaldags symaskin? Er ganske ny på syingen ser du...

Lillefrøkna var iallfall helt nydelig, og ser ut til å trives i buksen!

Bondekona sa...

Ah, så fint du viser den fram!
Jeg har hatt lyst til å sy den, men var usikker på om den ville passe min (vesle) snart-2åring.
Men det tror jeg den gjør!
:)

Guri sa...

Stilig bukse :)) Hadde jeg hatt så små unger skulle jeg jammen fridd til min sygale mamma ;)
Klæm

Hilde sa...

Det går fint å sy med vanlig maskin. Jeg har heller ikke overlock, men har veldig lyst på! Det blir litt proffere resultat med overlock, og så er jo en slik maskin bedre på elastiske stoffer. Men på utsiden ser buksa like fin ut uansett ;o)
Og Karen, den er ikke vanskelig. Bare følg beskrivelsen, så går det nok flott. Har du ikke sydd bukser før, så er nok det aller enkleste å først sy en joggebuksevariant, med ribb i livet. Men knytebuksen er nesten like grei :o)

Hilde sa...

Bondekona; den passer sikkert. Evt kan du jo legge til noen få cm i i lengden.

Så du tror ikke 10-åringen ville hatt ei slik bukse, Guri??? Mønster kan forstørres vettu ;o)

Pia sa...

Flott bukse og nydelig lita frøken. Kommer ikke til å sy sjøl....

Whitebite sa...

den buksa der er bare sååå fin!
helt forelska jeg.. og så liker jeg så godt det stoffet.. flinke Hilde!

du skal få en hel sjokolade.
Fordi du er så søt.
og så flink!

klem!

Hilde sa...

Å, så fint du er spandabel, Whitebite! Gleder meg :o)

Jill sa...

Heisann Hilde; nå har jeg dristet meg til å sy en knytebukse og bruker mønsteret til Jubel, men, hvor brede skråbånd brukte du når du sydde med vanlig maskin? Synes 3 cm ble litt smalt og så ikke så fint ut.
Ser forresten at du kommer fra det høye nord du også :) Tromsø? :)