Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 30. juli 2011

Sokkesukk

En sokk her
en sokk der
utallige varianter

Sorte, grå
rosa, blå
ingen plass til rare vanter

Finn din venn
Barbie eller Ken
skal du oppi skuffen komme

For ensomme små
kommer ei på tå
kun par kan skuffen romme

En av puslepillets gleder (veeel...) er å sortere og parre sokker. Hjelpes, for en jobb! 10 føtter skal bekles - det blir mange sokker, det! Og sokkene skal finne sin rettmessige make. Man tar ikke bare en sort sokk og en annen vilkårlig sort sokk og parrer dem, slik noen familiemedlemmer er tilbøyelige til å finne på. Sånt går da ikke an!
Det er deilig med varme sokkefrie dager, Men så lenge behovet ikke er der, vokser haugen med uparrede sokker seg større, og prosjektet blir nesten uoverkommelig...
Nei, sett av dagen og parr sokker! (Blæææh...)

Har du en sokkedag?

10 kommentarer:

Guri sa...

Legger bare sokkene i en stor kurv jeg og så parrer de seg i vilden sky selv ;))
Hadde det enda vært så vel.........

Lykke til med parringa ;)
Klæm Guri

Whitebite sa...

sokker er DET VERSTE JEG VET!!!!!

må du skrive om det altså??
:o)

Pia sa...

Det sokkegreiene er noe styr! Skjønner ikke at det skal være så vanskelig å finne de som hører sammen, men det er det altså. Grrr!

Jill sa...

vi har heldigvis nesten sokkefri her nede om sommeren, sokker er noe herk og værst av alt er å måtte vrenge sure sokker! :/

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg har sokkefri i dag. En av mine utfordringer er å sortere og å parre sokker. Jeg har funnet en delvis løsning på problemet. Jeg kjøper stort sett sokker i en bestemt farge og i et bestemt merke. Når jeg skal vaske sokkene, teller jeg dem før jeg putter dem inn i vaskemaskinen, for jeg vet jo at jeg skal hente ut igjen likt antall som jeg la inn. Jeg liker for resten bloggen din og måten du skriver på.

Bente sa...

Uff den sokkejungelen....
før var det ikke noe problem, Gubben hadde alle de svart, jeg hadde alle som ikke var svarte, Så kom ida, og hun hadde alle de små,
men med Nora er alt bare tull,
Ida har små sokker, nora har bare store sokker... Må nok kaste alle sokkene og begynne med fargekoder... men når Nora arver Ida sine blir det jo bare tull igjen!!!!
Nei, Konklusjon er sommer og barfot hele året!!!

Tusen takk for tipset om å bake brødpinner, det skal jeg gjøre!
Klem til deg i sokkejungelen:o)

oppsummert sa...

Med bare ulike farger på alle sokkeparene blir jobben enklere. Eller hva med å donere jobben til noen andre og holde blikket høyt? Det du ikke ser vet du heller ikke om, eller hva?

Hilde sa...

Jeg kom til bunns i haugen. Juhuuu! Og det måtte gå i et rasende tempo også. Jeg hadde nemlig en liten hjelper med meg,og hvis jeg ikke kjappet meg, hadde jeg nok måttet sortere opptil flere ganger...

Hele sokkestyret var så mye enklere før. De to yngste er fortsatt ok. Men for oss tre eldste, er ikke lenger størrelsene sååå forskjellige - men likevel forskjellig nok til at det er avgjørende å få riktige sokker i skuffen sin. Før hadde jeg i hvertfall enerett på alle ankelsokker, men så har da de andre kommet etter og krevd det også. Sukk...

Velkommen som leser, Cecilie. Koselig :o)

Gro Anita sa...

Litt gammelt innlegg, men da har jo også kanskje sokkehauen vokst igjen, så legger inn et tips alikevel :)

Ei jeg kjenner har sokkelotto!
De tre barna hennes setter seg ned med "singelsokkehauen" og så er det om å gjøre å parre flest sokker!
Så får de 50 øre pr parr de har funnet når seansen er over ;)
(Brukte en krone før, men sokkehauen hadde vokst, så hun ble nesten blakk på hele greia :P )
Fantastisk fin blogg forresten! Du skriver så levende, og du lager fantastisk flotte ting!

Er det forresten mulig å få oppskrift på den knytebuksen? :)

Hilde sa...

Sokkehaugen er stadig i vekst! Smart med sokkelotto :o)

Takk for hyggelige ord :o)

Jeg har ikke noe digital versjon av mønsteret på knytebuksen. Mønsteret finnes i sybloggboka "Made by me", og det er laget av Jubel. På bloggen hennes finner du masse varianter av buksen.
http://jubelbarn.blogspot.com/
Boken selges hos mange bokhandlere, og i tillegg vil jeg tro mange bibliotek har den også. Herlig bukse i hvert fall ;o)