Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 1. august 2011

Nytrappa vår

Stueoppussingen vår er over, og vi begynner å få det meste på plass igjen. Det har vært slitsomt, men vi er fornøyde. Pusse opp trappa ble nesten et evighetsprosjekt, føler jeg. Male, male, male... I kriker og kroker... Male mer... Enda mer kriker... eller var det kroker...? Men så ble den flott da!

Den fikk seg først en runde med pussemaskinen, før vask, grunning og utallige strøk eggehvit maling. Litt lakk på rekkverket (for her må det tåles endel skitne barnehender...). Vi har kledd igjen åpningene mellom trinnene og lagt panel på undersiden. Mere maling. Vi har lagt nytt stuegulv; hvitoljet furu. Det la vi på trinnene også, med en beige list i front. Det ble utrolig flott, synes vi. Nå er det en fin helhet mellom stuen og trappen opp til 2.etasje. (En annen sak er jo at nå bør vi jo legge nytt gulv i 2.etasjen også...)

 

 
Og slik så trappa ut før... 

Kroken under trappa var en skikkelig støvsamlerplass. Men nå når trinnene er tette, er det en mer lekevennlig krok. Der har minstemor fått seg en koselig lekekrok. I lang tid vil det være stua som er hennes lekerom, og det må vi jo tillate. Men det er litt godt å kunne rydde unna leker om kvelden, og stua trenger jo ikke se ut som en barnehage til enhver tid. Men småbarn elsker små kroker hvor de kan gjemme seg litt bort, men samtidig være i nærheten av resten.


Det gamle lekekasse"stativet" fra Ikea har fått seg noen runder med maling og fått nye hvite kasser. Her har frøkenas stueleker fått sin plass. En liten madrass og store puter er delig å sitte på. Nå mangler det bare ei lita barnevennlig lampe, så det blir mer lys der på mørke vinterkvelder.
Frøkena er allerede storfornøyd med plassen :o)

7 kommentarer:

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Oi, snakk om forandring!! Utrolig fint, ble det! Og nå som dere er ferdige, er det lettere å se at det var verdt all malingen! :D

Kort og Søm sa...

Dette ble kjempe fint, og for en jobb! :O)

Hva slags kuttemaskin har du?

Cecilie von der Ohe sa...

Ja, begynner man først på et oppussingsprosjekt har det lett for å balle på seg. Det har jeg selv erfart.

Kort og Søm sa...

God morgen,
jeg har en Cuttlebug, som jeg bruker masse både til Cuttelbug sine dies og embossingfoldere og til Spellbinders sine dies. Pluss embossing folderene fra Sizzix og Tim Holtz. H
ar aldri vært noe tull med den :O)

Cecilie sa...

oj så fantastisk fint det vart, skikkelig forandra :-) Like så godt det lyse sjølv så dette var heilt min smak :-)

Anonym sa...

Snakk om forskjell!! Trappen ble nydelig etter litt oppussing og maling. Virkelig flott.:)

Jeg og søsteren min pleide å leke under trappen vår når vi var små.:)

Pia81 sa...

utrolig fint, det ble nydeligt. Fikk lyst til og endelig sette i gang med min gamle slitte trapp og gang. Men, det må bli en annen gang. ;)