Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 30. januar 2012

Tysk pugging

Ferieplanene for sommeren er lagt - til tross for uavklart ferietidspunkt. Så nå er det bare å håpe at vi alle får ferie fra jobb som passer inn i reisetidspunktene...


Vi skal blant annet feriere ei uke i Tyskland, hvor vi (les: mor) selvfølgelig må børste støv av de eminente tyskkunnskapene fra skoletiden. Og jeg var god i tysk, må vite. Hele 5 skoleår på ungdoms- og videregående skole ble viet til det tyske språk. Nå kan man jo lure hvor dype spor det satte, når jeg faktisk ikke kan huske en eneste en av tysklærerne... Og siden språket har vært et lukket kapittel i mitt voksne liv, er nok støvlaget ganske tykt. Men ich bin, du bist... Noe grammatikk sitter igjen.

Så nå er det bare å finne frem lommeparløren, som ligger godt gjemt et sted på loftet, og friske opp kunnskapene i et språk jeg ikke akkurat vil kalle vakkert. Egentlig har jeg vel aldri tenkt at det var et land jeg hadde spesielt lyst til å reise til heller. Men jeg lokkes av hyggelig feriehus og fine strender i godt selskap. Og med lave forventninger må vel opplevelsene bli større, eller hva?

Har du ferieminner og gode tips fra Deutchland?

5 kommentarer:

Pia sa...

Kan vel skryte av de samme tyskkunnskapene som deg....Var i Berlin for flere år siden, og skjønte det meste, og stotra meg fram. Feriehus i Tyskland har jeg ikke tenkt på, men det blir sikkert en flott ferie!

Guri sa...

Hehe :) Skoletysken min har også ligget veldig brakk i mange år, så skal ikke skryte på meg noe der ;)
Kjørte gjennom Berlin for vel 15 år siden, og det er vel min erfaring med Tyskland....
God tur!
Klæm

Hello Baby Lou sa...

Jeg var i sin tid en kløpper på Derreck-tysk, hehe.

Whitebite sa...

oj,tysk ja.
lett å forstå da uten å kunne det!
Jeg kan/kunne fransk jeg..

Tyskland er sikkert et spennende feriemål!

Fem i familien sa...

Høyres svært spennende ut med en ferie til Tyskland! Feriehus og strender er topp over alt.
Lykke til med oppfriskningen av tysken.

Har aldri vært der selv, men det er vel mangen som reiser for å handle? Spesielt elektronik kanskje?