Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 11. desember 2011

Den store pepperkakedagen

Årets store bakebegivenhet har vært avholdt i Puslespillfamilien. Så lenge det er nok pepperkaker i huset, er familien fornøyd, og jula kan bare komme.


Å finne riktig tid til bakeseansen er en utfordring. Vi kan nemlig ikke bare hive oss rundt bordet en ettermiddag og smelle ihop noen kaker. Nøye planlegging må til. Det må ryddes plass i kallenderen. Her trengs maaange timer. Baking, steking, organisering, kontrollering og pynting krever sin timeplan. Og hvis du trodde vi baker våre kilo og bare slenger dem litt sånn vilkårlig oppi kakeboksene, så får du en rungende latter herifra! Nå-nei! Alle har full kontroll på hvilke pepperkaker de selv har bakt (her kreves det egne merkede bakeplater), avkjøling på egne plasser og plassering i egne merkede bokser. Og selvfølgelig holdes det styr på mengde deig som utleveres til hvert familiemedlem. Djiises, noen kan da virkelig ikke få mer enn andre!
Så nå står det et berg av kakebokser her, alle med navn på, nøye kontrollert.


Men dette ble baking litt utenom det vanlige likevel. Men en femte part, innså mor at hun måtte avstå fra kjevlinga og heller være steker og kontrollør. Den yngste håpefulle skulle for første gang delta i begivenheten, og det krevde noen ekstra hender. Så mor avstod fra de perfekt formede pepperkakene hun pleier å lage og knabbet heller til seg ferdigbakte kaker fra de andre, og puttet i sin boks. Hun vil nemlig, i like stor forferdelse hvert år fra resten av gjengen, ikke ha pynt på.

Og så følger en liten dokumentasjon på hvordan minstesnuppas bakedag foregikk;

Kan jeg smake på deigen? Er det noen som følger med på meg?

Er det slik kjevlet skal brukes?

Shit, busted!

Pepperkaker med fingeravtrykk er fine. Jeg får nok alle selv da ;o)

Nå har jeg fått dreisen på dette!

Shit og, jeg spiser hele deigen uansett!

Nyt dine pepperkaker - vi nyter våre!
Og går sikkert tom innen jula er her...


5 kommentarer:

Guri sa...

Har aldri helt skjønt det der med pynting av pepperkaker jeg..... Nytes best bar ;)
Her er det også slik at det er en voksen bakehjelper og en voksen kakesteker ;)
Klæm

Hilde sa...

Jeg spiser min part av pynten mens de andre pynter pepperkakene. Mine må være uten ;)
Pappa'n her er ivrigst - både på baking, mengde og pynting. Han hjelper ungene, men må passe på å få sin part! Ingen jul uten nok pepperkaker!!

Whitebite sa...

haha,herligste innlegget Hilde!
du skriver så gjenkjennelig og bra!
Og siden dere snakker om saken..
Jeg må ha pepperkakene mine med glasur, men kun glasur. Og så må de være godt stekt, nesten så man brekker tennene. ja,egentlig..så liker jeg ikke pepperkaker så godt.
Her bakes det mest KAKEMENN (eller julemenn,eller hva dere kaller det østpå;)

Ha en fiiin mandag,skjønne.

Bondekona sa...

Herlig.
:D

Noenlunde sånn minstejentas baking foregikk her i huset også.
:)

Hello Baby Lou sa...

Haha, morsomt!

Hos oss holder ungene ut å kjevle et brett. Etterpå må mor sjøl stå alene på kjøkkenet og kjevle ut.
Pynting digger 5-åringen, mens 2-åringen bare eter all pynten. Hun har ikke magemål, så hun spiser til noen fjerner godiset. Ergo blir pynteseansen med ungene ganske kort, hehe.