Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

onsdag 14. desember 2011

Fakkeltog express

Tiden for julegrantenninger og juleavslutninger er her - til gangs. Med tre unger merkes det godt på timeplanen.

I dag var det Prinsessa som hadde sin klassejuleavslutning. Og det er jo en koselig begivenhet, med en hel gjeng tannløse 6-åringer som synger så stolt for sine dypt rørte foreldre. Og koselig ble det. Joda. Selv om mor var litt motløs under tidsplanleggingen.

Begivenheten var fakkeltog fra skolen til lavvoen i skogen, hvor de pleier ha uteskole. Mor med lillesøster på slep måtte komme litt forsinket på grunn av jobb. Og mor var i utgangspunktet altfor sliten etter noen lange dager i det siste. Far måtte på et møte og kunne ikke være med mer enn en halv time. Så der ble det akkurat overlapping.
Mor løp etter fakkeltoget, og tok dem akkurat igjen nederst i en laaang bakke, som for tiden er svært så isbelagt. Men vi forserte den, med barnevogn. Inn igjennom skogen, fortsatt med barnevogn, og noen snille fedre var behjelpelig med bæring av vogn enkelte partier. Langt inn i mørten. Et sted inni der parkerte vi vogna, og minstefrøkena, overtrøtt som hun var, fikk fortsette uten hjul.

Masse fakler og bål møtte oss ved lavvoen, og det så riktig så koselig ut. Ungene stilte så fint opp og sang sine sanger. Flinke var de, men mor kom seg ikke frem for å se dem under opptredenen. Det var ikke så lett med minstemor. Og hun var mest opptatt av alle faklene. Med mor på slep for å unngå ulykker. I tillegg var det mange lange bein rundt omkring, og lite lys langt nede hvor hun befant seg. Så her måtte vi unngå tråkke-på-ulykker.


Og siden mor definitivt ikke kunne fokusere på et vakkert motiv med kamera, blir det her et bålbilde funnet et eller annet sted på nettet. Men bålene så sånn omtrent sånn ut, hvis det skulle være viktig dokumentasjon...

Grillingen måtte unnagjøres fort, og etter å ha inntatt noen pepperkaker og ei halvstekt pølse (også litt skravling da selvfølgelig), var det tid for å ta fatt på tilbaketuren. Nedover på glatta er heller ikke noe særlig. Men vi kom oss helskinnet ned, og selv minstemor var tydelig fornøyd med hjemkomsten. Så snart hun kom seg ut av uteklærne, smatt hun opp i sofaen og slengte seg ned, mens hun storlo :o)
Så er det bare å gjøre seg klar for neste begivenhet...

Har du mange juletrær å tenne, oppvisninger å se på, eller skolefrokoster å spise?

(Og joda, det er masse hyggelig desemberaktivitet, og særlig sånt som i dag - det er bare det at det blir litt mange planer på en gang. Men å ta juleavslutningen i oktober er vel heller ikke noe alternativ...)

4 kommentarer:

R A N D I sa...

Ja, det er litt hesblesende til tider, ja - selv om vi har bare ett barn :) Men så er vi lærere, og er med på andres avslutninger også, vettu, hehe - så det blir nok til sammen, for å si det sånn :) På fredag (dagtid) er det faktisk julebord i barnehagen, hvor ungene kommer i 'finstas' og spiser diverse middagsmat.

Hilde sa...

Lærere har noen arrangement å være med på, ja... Som førskolelærer har jeg noen ekstra, men ikke så mange. Og så er det jo mens jeg er på jobb - ettermiddagene spises ikke opp.

Vi har julebord for ungene i barnehagen i morgen :o) Da er det på med finstasen, og juleribba står klar :o)

Whitebite sa...

faktisk veldig lite!
ingen juleavslutning for 1.klassingen eller noe som helst.Nesten litt trist.

Vi hadde nok uansett ikke hatt tid, for vi (eller 1.klassingen) har så mye lekser..

Jaja. God jul. Tjoheii.

Misemor sa...

Koselig med desemberaktiviteter, men det må jo balansere også.
Jeg skulle på bare en ting, jeg. Lysfrokost på barnehagen til Litjtuppa, men da ble jeg selvsagt syk!! Utgjort ;)
Ha en finfin tid fram mot jul.
Klem ToneB