Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 4. desember 2011

Ønske om spagettiarmer. Lange sådan. Gjerne flere.

Livet vårt er til tider ganske ofte hektisk. Men ungene er i så forskjellig alder, så de har temmelig ulike behov. Det som er utfordrende når man er alene med dem, er gjerne frakting til treninger og kamper og bursdager og hva annet det nå enn måtte være, samtidig, kombinert med minstelillesøsters søvnbehov. Å være på flere steder på samme tid, er jo, som kjent, litt vanskelig.
Noen dager kan man imidlertid kjenne på følelsen av å slites i fra alle kanter hjemme i sitt eget hus. Som i dag.

1.betjenten er på jobb, og vi har fått unna både trening og turnoppvisning. Vel hjemme kommer ungene seg i gang med ulike sysler, mens mor kan tilbringe sin tid foran kjøkkenbenken. Husets far har bursdag i morgen, så det må bakes. Morgendagens middag forberedes så langt det går (ekte husmoremne, ikke sant!? Jadda!).
Middag må vi ha i dag også, så da er det enda mer kokkelering. Innimellom lek og prat og styring med ungene. Baksten fører til voldsomme mengder oppvask, og det må tas. For Junior skal nemlig bake en lenge planlagt eplekake. Men så huska han ikke så godt hvordan han gjorde det sist, så det kreves en god del mammahjelp.
Prinsessa har plutselig dalt i form, og temperaturmåleren viser 39 grader. Ingen mat frister, og du og du så fælt alt er! Og så fryktelig det er å bli syk nå, for da ser det dårlig ut for bestevenninnebesøk i morgen! Oææ!
Minstemor, som innimellom har blitt lagt for natta, vil ikke sove likevel, og må ha en og annen kos. Så da løper mor mellom hver av ungene, i tillegg til morgendagens middag, bursdagskaken, kjøkkenryddingen og enda en runde med ungene. Puh, er det sånn å være trebarnsmor med ikke-hjemme-akkurat-nå-pappa? Sånn egentlig? For til vanlig er våre utfordringer utenfor huset og ikke innenfor.

Og jammen må ungene vaskes en gang iblant også...

4 kommentarer:

Ragnhild sa...

Jeg kjenner meg godt igjen her;-D skulle ofte gjerne både vært blekksprut, mangehodet troll samt Elastika(fra De Utrolige), da kunne jeg trøstet/hjulpet/snakket med alle tre samtidig som jeg laget mat, vasket klær, ryddet etc etc... men vi mødre må vel bare innse at det er vi ikke og det vil vel kanskje barna våre på et eller annet tidspunkt forstå også, eller?

Ellers håper jeg at prinsessen er i bedre form, at feberen har roet seg, at kaken ble perfekt og at bursdagsbarnet har fått fine gaver og masse klemmer&koser fra familien og sist men ikke minst så håper jeg at hu mor får anledning til å slenge bena på bordet i kveld og slappe litt av ;)

Whitebite sa...

all ære til dere som klarer 2-3 barn i småbarnsalderen!

Jeg har nok med en liten og en stor:)

Synes du er flink! Og så jobber du med barn i tillegg?!

(ja,det gjør jo jeg også men ikke små barn)

God bedring til dem som trenger det, og stå på:)
klems!

Bondekona sa...

Jo, kjenner igjen dette.
Både inne og ute, og en mann som aldri er inne.
:)

Hilde sa...

Elastika må jo være drømmehelten for en mor! ;o)

Oppdatering; bursdagsbarnet har fått det som hører en bursdag til, Prinsessa er fortsatt feberhet. Og siden far bruker kvelden på fotballkamp, og alle unger er i seng, kan mor slenge beina på bordet i fred og ro, og nyte både kake, blogglesning og tv-titting. Deilig kveld ;o)