Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 23. mai 2011

Skatter, rydding og unnskyldninger

 

6-årsprinsessen min er en samler. Det var jeg også som liten - jeg er det vel til en viss grad enda. Jeg tar vare på alt mulig rart, som jeg har en formening om kan brukes til et eller annet. Jeg er glad i scrapbooking, og der hører jo mange av disse små minnene til. Et problem er at jeg sjelden har tid til scrappingen, og da hoper det seg opp alt mulig dilldall som kanskje aldri blir brukt. Vi har et velfylt loft, for å si det sånn. Et rydde-og-kaste-raid må til i ny og ne.
Jeg tror vel neppe Prinsessa har disse sceappetankene, men hun er såvisst glad i å ta vare på småting; perler, smålapper med klistremerker og skriblerier på, godtepapir, gavelapper og bånd, plastdingser, steiner, pinner, glitter og annet stæsj. Så mange skatter! Og i tillegg hoper det seg gjerne opp masse leker av ymse kvalitet som mor i sitt stille sinn kaller for "skit" (Hysj!).

6-åringen er veldig glad i et ryddig rom - så lenge det er mamma som rydder... Hun må gjøre det selv til vanlig, men en gang iblant må mor ta seg en real runde der - UTEN prinsessehjelp! Da er mor flinkere til å kaste enn noen gang. Pose på pose med søppel forsvinner ut av frøkena sitt rom. Noen skatter får forbli i skattekisten, men du verden så mye som plutselig "blir borte"! Mye av skattene er jo også skikkelige ting som vi tar vare på, så lenge de kommer seg til sin riktige oppbevaringsplass.
Vi har maaange perler i glass!


Fine diamantkisten til ekte skatter!
Prinsessa ble så fornøyd med sitt ryddige rom, da mor ryddet og vasket det for noen dager siden, at hun omtaler det som sitt "nye rom". Det sier jo litt...
Det har ikke vært mange etterlysninger, men noen unnskyldniner har mor måttet komme med; "Nei, det har jeg ikke sett." "Hmmm, hvor kan det ha blitt av?" "Det er dumt å ta med ting ut/til barnehagen..." Kremt!

Ha en fin kveld - ryddig eller ei!

4 kommentarer:

Whitebite sa...

kjenner til det ja. at ting bare forsvinner, sånn helt av seg selv liksom. på mystisk vis.. hmmm.
men gud så deilig det er å bli kvitt ting.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, vi har også en sånn samler i huset. ☺
Og her forsvinner gamle billetter, reklamekataloger, kriblelapper, plastbiter, steiner mm. når sjuåringen er bortreist.

Lillis verden sa...

He he, kjenner den ja :)
Så lurt å ha en skattekiste da, så kan hun velge de "beste" tingene å ta vare på. Det er min plan for "minner fra mine barns barndom" også - KUN ta en eske per parn, og da MÅ jeg jo være flink å kun ta vare på de beste tingene :) Så får vi se om jeg klarer det...

Frihet sa...

Ja her tømmes rom når de ikke er hjemme, deilig å bli kvitt boss og skrot!! Ja takk til ryddige rom!!

Fin bilde av jenten!!