Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

tirsdag 10. mai 2011

Sommerpose

Lillesnupp har det varmt om dagen. Vårposen jeg sydde tidligere i vår, blir for varm i vogna nå som det er sommertemperatur. Nå skal hun få sove i en tynnere variant. Jeg er mer glad i poser enn i tepper, siden det er vanskeligere for små bein å sparke av seg den og dermed bli kald.
 

Posen er sydd i tynn grå mikrofleece og og rosa Lille Martine-stoff, alt fra Stoff og Stil. Bomullsstoffet svaler litt, så det blir forhåpentligvis behagelig å ligge i.

Posen kan snøres sammen i toppen.

Litt pynt må til :o)
Og klaffen kan brettes oppover for litt ekstra lengde på posen.

Hele overdelen kan glides av. Glidelåsendene er sjult bak klaffen.
Underdelen kan da brukes for å beskytte vogna. Litt enklere å vaske posen
enn hele vogna...

Nå gjenstår det bare å sy til åpningene i ryggen for vognselene, så kan den taes ibruk på varme dager. Posen skal får være med til Syden, til de "kjølige" kveldene :o)

6 kommentarer:

Cecilie sa...

Så fin den var, lurt med en sommerpose no.

Mimmi sa...

Heisann:)

ÅH - så flink du er!!!
Den posen var bare såååå fin!

Tenkte jeg skulle blåse støvet av symaskinen jeg også, og lage noen skjørt/kjoler til "Prinsessa på 7" - sånn mens de godtar hjemmesydde ting:)

Sydde omtrent alt tøyet til ungene (jente og gutt) da de var ca. 1-5 år - men så oppdaget mor "billigbutikkene" - og jeg fant ut at det faktisk ikke lønte seg prismessig lenger - bortsett fra når du vil de skal ha noe ingen andre har da:)

Men etter at jeg startet å blogge så så jeg hvor populært og ikke minst flott det var - så nå begynner jeg igjen:)
Får bruke 7 åringen som modell - mitt herlige barnebarn. Hun og broren på snart 2 kaller meg Mimmi - og det er ikke meg imot (siden jeg ble tidlig bestemor)..hehe...:)

Ha en nydelig uke:)
MIMMIKLEM:))

Røsslyng - Dikt for dagen sa...

Du er flink!! Blir framleis like imponert av alle som får slikt til:) Fin pose!

Lillis verden sa...

Åh så deilig den så ut! Har du noe oppskrift på slikt eller syr du "bare" sånn som du tenker selv? Jeg er helt fersk på syfronten (har kun sydd teppe så langt..) men dette så jo (i teorien) oppnåelig ut :)

Hilde sa...

Takk dere :o)
Mimmi; bare å blåse ivei og komme igang! Det er morsomt, og ungene synes jo gjerne det er stas - i hvert fall i en viss alder. Det er vel ikke ofte det lønner seg økonomisk i forhold til kjedebutikkene, men det blir mer for gøy.

Lillis verden; jeg syr posene bare "ut fra hodet". Mine er ca 1 m lang og 45 cm bred. Og så runder jeg dem i hjørnene. Jeg syr glidelåsene inn mellom stofflagene, slik at de blir mer skjulte. Men det går også an å sy overdelen og underdelen ferdig, og så sy på glidelåsene. Litt enklere. Og så er det jo bare å prøve seg frem. En pose skal jo tross alt ikke sitte som støpt på, sånn som klær.
Og poser lønner det seg å sy i forhold til å kjøpe i butikk. Tror ikke snuppa hadde hatt så mange poser om jeg skulle gått ut og kjøpt dem ;o)

Lillis verden sa...

Nå tror jeg jeg skal se om jeg kan kreere en forenklet utgave av posen "din". Wish me luck :)