Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

tirsdag 21. juni 2011

Stueprosjekt. Og fullt hode.

Toppen på peisen. Taket over er ikke så svart som det ser ut altså.
Men en kraftig gråfarge har det fått...
Trenger vi å male overflatene? Jepp! Vi har en stor peis i stua, som egentlig er ganske fin. Men vi syns den tar for mye plass, og så har den en lei tendens til å sote. Både vegger og tak har fått ulike nyanser av gråfarge, ganske markant de verste stedene egentlig. Ikke bra! Vaske? Nei, funker ikke. Male over? Tja, det har vi prøvd før, og etter neste vinter ser det like ille ut. Eneste løsning; peisen må ut! Og det medfører ganske mye. Støv over hele huset etter demontering av peis og brannvegg. Maling selvfølgelig. Nytt gulv. Og mens vi er igang med storjobb, kan vi like gjerne pusse ned trappa og male den, nye lister og mulig noen nye dører. Og Gud vet, hvor mye annet vi sikkert kommer på! Jeg både gleder og gruer meg. Gleder meg til stua er fiks ferdig og gruer meg til alt før...
Oppussing av stua får ringvirkninger for absolutt hele huset!

Dette nye prosjektet ble litt brått bestemt, så nå er det bare å komme igang med å finne ut hva vi vil ha, slik at vi rekker jobben i løpet av sommerferien. Nå skal hodet fylles av murpuss, ovnsstørrelse, malingsfarge, parkett, milelange lister, trappefornyer (om fruen får viljen sin), og mulig noe nytt på møbel- og stæsjfronten, hvis fruen får lurt mannen...

Fylles ditt hode av noe i sommer,
eller er planen å heller tømme hodet?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hva er en trappefornyer?

Oppussing her og, men i miniformat, jammen godt at det er sommer med få plusssgrader slik at jobben blir gjort før malemesteren smelter bort.

Lykke til!

Får vi se før og etterbilder? *ber pent*

Guri sa...

Pusser opp i Fjøset vi, og skal fikse ny stue på loftet i sommer :)
Ellers tenker jeg på minst mulig så ofte som jeg kan :))

Whitebite sa...

har alltid mange planer i huset for sommeren!
jobber best i ferier og godt dagslys!
høres spennende ut det dere skal i gang med!
vil gjerne se bilder!

Hilde sa...

Mulig det kommer noen bilder etter hvert :)
Lammelaartanker: trappefornyer er sånne plater man kan feste oppå trappetrinnene. Vi tenker å male trappa, men ha plater på trinnene i samme farge som trinnene. "Litt" enklere og billigere enn å bytte hele trappa!

Vi har alltid et hus- eller hageprosjekt i løpet av sommerferien. Da har man tid og penger til sånt + at det er jo praktisk med sånn jobb om sommeren. I år trodde vi imidlertid at det ikke skulle bli noe prosjekt, men så ble det slik likevel.