Pessimisten (les: 1.betjenten) ville ikke tro på at blandingen noen gang ville nå riktig antall grader og var rimelig negativ til det hele. "Jeg skal på jobb i morgen altså!" Her var det ikke mye tro på at vi skulle komme i mål.
Termometeret viste fortsatt ikke nok grader, men fruen fikk plutselig en anelse om at søtsakene hadde kokt for lenge og heiv det i en fei over på bakeplaten. Hm... Hvordan går dette, mon tro...
Blandingen ble etter hvert avkjølt og vi kunne konstatere at massen nå kunne brukes som slegge. Fløtemye karameller var det i hvert fall ikke!
Pinnekjøttgryta måtte forvøvrig kastes etterpå. Karamellpresset ble for hardt for den.
Så ble pessimisten forvandlet til den største optimist. 1.betjenten mente at dette funket bra. "Du tar en bit, og så holder den lenge!" Og så mumlet han et eller annet om lagd med mye kjærlighet, innimellom all knaskinga. Nåvel, det blir i hvert fall omdøpt til knekk.
Fruen ble ikke helt motløs, for hun satte igang med å lage brente mandler - dog noe engstelig for kasserollen... Men hun kjente hun trengte noen positive kjøkkenerfaringer på dette tidspunkt.
Jammen ble ikke det også feil! Redselen for å steke også dem for lenge, førte til at fruen tok dem av plata og la dem til tørk altfor tidlig. De smakte delvis godt, men absolutt ikke riktig. Ikke brente i hvert fall. Heller som vanlige mandler med stivnet sukkerlakeklumper på (egentlig ikke gode i det hele tatt, faktisk litt kvalmende, må jeg innrømme...). Denne gangen var fruen imidlertid så lur at hun bare lagde en liten prøveporsjon.
Men jeg gir meg ikke altså. Frem med Google og finne en mer detaljert oppskrift. Og der fant jeg det riktige for meg; "En idiotsikker guide til hvordan du lager perfekte brente mandler". Kunne det passet bedre? Godt detaljert og med bilder av hele prosessen. Da kan man vel ikke ta feil.
Og denne gangen gikk det faktisk bra. Fruen holdt ut lenge nok, og mandlene ble som de skulle. Endelig litt lykke på kjøkkenet!
Og selv om fløtekaramellene ble hakket opp og omdøpt til sukkertøyknekk, så smakte de godt. Vi kan nok spise knekket i hele 2013 før det går tomt - det ble noen kilo...
Har du mer lykke på kjøkkenbenken?
Ha en søt kveld!
4 kommentarer:
Åh så dumt da!! Jeg tenkte at NÅ kom du med en superlett oppskrift på fløtekarameller - og gledet meg til å komme i gang selv.. Men nå (siden jeg ikke liker brendte mandler) klarer jeg å motstå trangen til å starte førjulsbaksten et par dager til (jeg har nok heller ikke helt energien til baking i dag..) Meen: gi beskjed når du finner lett og god karamell oppskrift ;)
Hihi, du holdt ut lenger enn jeg hadde gjort iallfall... Jeg tror hele pinnekjøttgryten hadde fløyet ut av vinduet her, hvis jeg hadde måttet røre i to timer, for så å ikke få det til :P
Men, mandlene så kjempegode ut da...
*God kveld*
*ler*...nei, det er ikke alltid det går etter planen :O)
God helg!
Du gir deg ikke, det skal du ha, Hilde :) Så bra at det ble en vellykketporsjon til slutt :)
Tenkte prøve meg på litt bakst i helgen, og er psent på om jeg er like heldig som i fjor, eller om jeg må gå på noen bomskudd :)
Legg inn en kommentar