Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 18. november 2012

Jeg trenger råd fra deg

Jeg har lenge hatt planer om å starte opp min egen lille butikk på Epla. Planen er å selge litt av overskuddet av det jeg lager. Blant annet strikker jeg langt mer enn det vi har bruk for her i huset, og det hadde jo da vært kjekt å tjent noen kroner på det. Men så har kostnadene for å legge ut produkter på Epla endret seg, og det blir fort ganske kostbart når det er mest småvarer man legger ut. Gir det særlig overskudd i det hele tatt? Og så mange butikker som det er der - er det lett å bli borte?
Og så er det Etsy da. Noe lignende som Epla, bare større og internasjonalt. Drukner man her?

Vester i ull har jeg strikket en drøss av.

Så kan jeg jo legge produkter ut her på bloggen og håpe at noen ønsker å kjøpe dem. Men så har jeg jo ingen stor blogg og når dermed ikke ut til voldsomt mange potensielle kjøpere. Jeg kan selvfølgelig linke på Facebook og håpe at det sprer seg.

Søte små babysko i ull i flere varianter.

Stand på messe - absolutt en mulighet. Men så gjelder det jo å finne riktige messer og ha tid til å vie hele dager der. I tillegg synes jeg det er litt skummelt å stå der mutters aleine... Hadde det vært noen kjente som også stod der og solgte sine produkter, hadde det straks vært meget bedre.

En stor menge luer er stadig på pinnene, i flere varianter.

Hva tror du? Er det salgbart, og eventuelt hvor?

Jeg vil gjerne ha råd fra deg - enten du selger noe selv, eller du kjøper, eller du rett og slett bare har formeninger om hva som er lurt ;o)

 
Pulsvanter er en sikker vinner her i heimen - gjelder det hos flere?
 
 

11 kommentarer:

Cecilie von der Ohe sa...

Dette har jeg ingen erfaring med. Jeg synes likevel du kan prøve å selge noe av det du lager via bloggen. Da får du en pekepinn på hvor stor etterspørselen er. Ved å ha blogg skaper du deg uansett en nettidentitet. Dersom etterspørselen blir stor, kan du vurdere om det svarer seg å gå videre til Epla-butikk. Ha en fin søndag! :-)

Cecilie

Fem i familien sa...

Etter som jeg har sett, er kanskje epla og etsy litt ukjendt blandt mangen. Blandt de som ikke holder på med en form for blogg eller håndarbeid selv. Startet selv med en "side" på facebook, der er jo "alle" . Og en epla butikk. Har ikke solgt et eneste produkt gjenom epla, men har måttet trukket varer derfra, fordi det har blitt solgt gjennom facebook.

For å delta på en messe, må du vær der en hel dag/helg. Å det kan vær vanskeleg å få til. Men du må aldri være redd for å delta. For de som deltar slike steder er ofte mangen med samme interessen som deg, derfor kjekke folk å snakke med. Har selv fått mangen nye kjekke venner etter å ha deltatt på en messe!! ;) Men det aller viktigste med en messe, er å få ut navnet å gjøre deg selv kjendt! (husk å ha med visitkort)

Dine produkter er svært flotte, å strikkede plagg er nok svært lett å få selge. Mye lettere en sydde plagg, da det er mangen som syr.

Ønsker deg lykke til, uansett hva du velger å gjør! ;-)) De blir nok fort solgt skal du se!! :)

Anonym sa...

Strikker du på bestilling? Marlene ønsker seg en stor hals, pulsvanter og baggy lue i mellomgrå farge.

Karen sa...

Absolutt salgbart ja!!! :)

Jeg skal også åpne nettbutikk, og jeg og mannen har snakket mye frem og tilbake om dette... Vi har sett mye på Epla, og funnet produkter som har ligget der i flere år, og mange "butikker" som ikke er aktive...

Dette er absolutt noe jeg synes er negativt med Epla, og synes innehaverne burde tatt seg en solid oppryddning der inne - For ja, jeg tror man forsvinner i mengden.

Det vi kommer til å gjøre er å legge ut 10 produkter på Epla. (de 10 første er gratis) Og så kommer vi til å lage en blogg butikk med Pay Pal konto - og rett og slett bare spre ordet...
I en bloggbutikk får man også treff på Google, og det tror jeg kan være gunstig...

Lykke til :)

Hilde sa...

Takk for tilbakemeldinger :) Kjekt å høre hva andre tenker.

Anonym-Hanne (regner jeg med?); jeg tenker å ta imot litt bestillinger ut fra hva tiden strekker til, så vi skal nok alltids få til noe ;) Dessuten så nærmer det jo seg jul og julegaver... Jeg trenger julegaveønsker ;)

Liv-Inger sa...

Definitivt salgbart! Jeg hadde satset på egen Facebook-side, tror jeg. Sett hvordan det funket. For det koster jo ingenting.

Anonym sa...

Da fikk du 3 ønsker å velge mellom.

oppsummert sa...

Jeg har egentlig ikke peiling, altså, men noen tanker har jeg likevel.

Jeg har god nytte av Facebook-siden til bloggen. Det er mye lettere å få følgere der og når noen liker det jeg legger ut viser de det samtidig fram til alle de har på vennelisten sin. Jeg har oppdaget at mange følger bloggen min bare via Fb. Om du kan drive en salgsside vet jeg ikke. Jeg vet heller ikke om du kan selge ting via bloggen din (sjekk ut regelverket).

Jeg synes absolutt du har gode produkter!

Hva med å slå deg sammen med ei venninne og stille opp på bondens marked, på julemesser og diverse salgsboder? Du kan også lage deg party (som Tupperware mm) og du kan inngå samarbeid med andre bloggere ved å gi give away-produkt eller gave til adventskalender. Eller du kan legge inn en liten salgsannonse i ukeblader. Eller du kan kontakte magasiner som Foreldre og Barn eller Mamma og spørre om de er interessert i å lage en reportasje om deg.

Nå er en veldig fin tid til å sjekke ut markedet!

Hvis du bestemmer deg for å satse kan du sende meg en epost så kan jeg tipse leserne mine. Hadde vært fint om jeg kunne hjelpe til!

Lykke til med avgjørelsen!

Hilde sa...

Takk for råd :) Tror nok jeg ender med å legge endel ut på bloggen for salg i første omgang. Og lage en egen Facebook-side for bloggen. Har ikke så lyst til å bombardere alle venner med blogginnlegg på min private Fb-side... Neppe alle som er like interessert ;)
Så får jeg se om og evt hvordan det utvikler seg.

Mange gode tips, Oppsummert. Det setter jeg pris på :) Takk for tilbud om hjelp til å spre det!

Frihet sa...

Ja dette er salgbart!!
Jeg har jo en Epla butikk, men den er stengt nå. Har ikke opplevd noe negativt med Epla, men fort gjort å forsvinne litt. Jeg føler vel at det lille som kommer inn går fort ut for å dekke utgifter til Epla.
Men det er bare å prøve og feile!!!

Facbook må du bruke!!!

Lykke til!!!

Lillis verden sa...

Salgbart! Absolutt :) Lag deg en fb side - bruk bloggen din og hvis du har store lagre- delta på messe :) Lykke til