Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

torsdag 26. januar 2012

Oppdragelse fra flere hold. Eller mangel på sådan.

De eldste i en søskenflokk har en oppdragende effekt på de små. De små ser jo tross alt, i ganske stor grad, opp til sine eldre søsken. Da gjelder det for mor og far å få de eldste med på laget sitt.
Det er ikke alltid like lett.

Ikke så sur og anklagende her altså... men heller ingen solstråle.

Som når man roper ut "Ikke trøst lillesøster!" når hun står og hyler av fulle lunger fordi hun ikke fikk det som hun ville hos sine foreldre. Til forferdelse hos storesøsknene. "Hva??? Ikke trøste?" Tenk så fæle foreldrene kan være mot stakkars, søte lillesøster! Og lillesøster sender et anklagende blikk mot sin mor, mens hun får full oppmerksomhet fra storebror...

Får du oppdragelses"hjelp"?

9 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Eh, i noen familier er det faren som yter slik hjelp og mora som står igjen som den strenge, prinsippfaste...har jeg hørt.

Whitebite sa...

herlig uttrykk på lillesnuppa!

nei,her er aldri storesøster hjemme eller i nærheten -så vi har egentlig 2 enebarn!

Hilde sa...

Ja, det er sant, Elisabeth. Far kan bidra med slik "hjelp" iblant... Litt sånn "Nåååh, stakkars deg da....Kom hit, du..."

Berit sa...

Ja sånn er det. Barna bruker alle rundt seg som best de kan. de vet akkurat hvem de skal bruke i hvilken situasjon. Glade er vi i dem åkke som. Ha en flott dag

Guri sa...

Guttene mine holder seg ofte langt unna lillesøstra, og ser bare rart på henne om hun skriker..... Ikke mye trøst å få der nei ;)
Blir kanskje litt annerledes når hun også begynner på skolen neste år ;)
Klæm

Hilde sa...

Det har nok kanskje litt med alder å gjøre. Det er ikke mye trøst fra storebror å få for 6-åringen. 1- åringen derimot, hun kan nyte godt av oppmerksomhet og trøst fra de to eldre søskenene sine. Hun er liten og søt, hun ;)

Elin sa...

Nei, her er det ingen som kan hjelpe. :-D Bortsett fra bæssfar da, innimellom. :-D

Anonym sa...

Lykken er omsorgsfulle storesøsken, det er jeg sikker på!

Noe annet blir det nok når hun blir stor og stjeler storesøsters kjæreste og brorens kamerater.

God helg!

Hilde sa...

He-he, ja det kan bli utfordringer der, Lammelaaret ;o)