Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 4. september 2011

4-stjernes middag, del 2

Hvis du vil lese del 1, så finner du det her.
I går gikk den andre middagen av stabelen. Også denne gangen var forventningene skyhøye. - Sånn for at vertskapet skal bli ekstra nervøst, lizzom!


Kan du gjette tema for kvelden? Høst og jakt! Vi startet med multelikør med friske multer i som velkomstdrink. Og vi så temmelig snasne ut der vi satt med grønne hatter på hele gjengen ;o)


Forretten bestod av kamskjell med blomkålpurè og chorizopølse.


Til hovedrett fikk vi servert kalvestek med saus, hjemmelaget potetmos, asparges, stekte kantareller og syltet rødløk.


En liten førdessert for å nøytraliserer munnen etter hovedrett og rødvin; sitronsorbet.


Desserten var en Pavlovavariant (Pavlova er nemlig Lyckliga gatans favorittkake); marengs med bringebærkrem og sjokolafefylte bringebær.

Innimellom all spisingen, hadde vi konkurranser, og nok en gang må jeg bare "innrømme" at JEG var på vinnerlaget! Tjohoo! Yess-yess-yesssss!

Poeng for mat, underholdning og stemning ble delt ut, og nyskjerrigheten er stor. Det er lenge igjen til avsløring... Sukk...

Formen i dag er litt uggen. Og jeg kan bare avkrefte med en gang at det var ingenting i veien med maten. Det var ikke den som var skyld i en litt laber form dagen derpå... Kan du skjønne det...?

Det tenkes og planlegges her i heimen. En middag til og så er det vår tur. Finalemiddagen! Nå skulle jeg gjerne bedt dere om gode tips til menyen, men siden noen av gjestene er innom og leser her, kan jo ingenting avsløres. Hemmelighetskremmeriet er nemlig litt av morroa.


Arrangementene er så vellykkede at vi allerede har begynt å tenke på hva vi skal gjøre når runden er over. Vi må nok igang med noe lignende, kanskje med en annen vri av noe slag.
Med flotte råvarer, masse godt i glasset og diverse stæsj og pynt, så blir kostnadene ganske høye, så kanskje vi prøver varianten med lavbudsjettmiddager. Hvilke flotte retter klarer vi å få til med en øvre prisgrense?

Har du en god idè for flotte vennemiddager?
Vår variant kan i hvert fall anbefales :o)

8 kommentarer:

Pia sa...

Spennende å bruke det konseptet sammen med venner! Vi har kun gjort det innad i familien, og gutta går og maser om en ny runde.

Hilde sa...

Det var herlig lesning da dere hadde det i familien, Pia ;o) Vi har lovt ungene en hjemmerunde også.

Guri sa...

Har ingen gode ideer, men dette er jammen herlig lesning :) Gleder meg til fortsettelsen :)
Ha en fin søndagskveld :)
Klæm

Karen sa...

:) Så koselig med en slik egen 4-stjerners da... Er viktig med slike brekk i hverdagen... Her er vi altfor dårlige på slik..

Ha en strålende søndagkveld!

Bondekona sa...

Så kjekk greie å gjøre sammen med gode venner, da!
:)

Maichen sa...

Ah, så deilig mat da!!!
Her går rundene med et vennepar og tilhørende backgammon-turnering!
Neste gang er det sambo's tur å diske opp med 3 retter, og vi venter i spenning på hva han skal servere :)

salige lavendel sa...

Blomkålpure så veldig fristende ut. Skulle gjerne hatt en oppskrift på det! Finnes vel på nettet et sted?? Fikk en blomkål/sellerirot pure på et bryllup vi var på i forrige måned, så jeg fikk litt sansen for sånne pureer etter det. Takk for titten her hos deg i dag =)

Cecilie von der Ohe sa...

Middagen som er beskrevet i dette innlegget kunne jeg godt tenkt å bli invitert på, men etter som jeg ikke liker multer ville jeg bedt om å få fritak fra velkomstdrinken.