Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

fredag 20. juli 2012

Idyll?

Det pågår en debatt i bloggverden om mammabloggernes tilsynelatende idylliske liv. Alle argumentene skal jeg ikke gå inn på nå, men du finner ei oppsummering hos Lammelårtanker.

I de fleste blogger, viser man noen utvalgte sider av livet, og alle lesere bør være klar over at det ikke er alt man ønsker å dele med hele omverdenen - av flere årsaker. Bloggeren velger ut små biter av sitt puslespill som vedkommende viser frem, resten av brikkene er forbeholdt privaten.
Leseren står jo også fritt til å lese akkurat hva man ønsker. Den ene dagen kan man drømme seg bort i idylliske innlegg med perfekt stylede hus, englebarn og fantastiske bakverk og kreasjoner. Det gir inspirasjon til eget liv og egne prosjekter. Den neste dagen står alt på huet hjemme, og man søker seg mot hverdagslige innlegg med lett gjenkjennbare realiteter rundt barn og hjem. Man kjenner på følelsen av at andre har det akkurat som en selv, eller man tenker lettet at "godt vi slipper det i hvert fall!"

Det var den seriøse biten fra denne fruen. Så den mer fjasete...
Det er såvisst ikke bare idyll i Puslespillfamilien. Nå har jeg aldri prøvd å fremstå som idyllisk, men her kommer et klageinnlegg, sånn for å illustrere det. Jeg har nemlig stooore ting å utsette på omgivelsene. Hør bare her:

1.betjenten klippet ikke plenen før han reiste på tur med Junior, så nå må fruen selv slite bak gressklipperen, med unger på slep i skjørtekanten. Lite idyllisk ektemann.


Sønnen valgte å reise på hockeyskole i Sverige fremfor å være hjemme og gjøre sine daglige plikter. Nå må mora selv gå med søpla, med unger på slep. Lite idyllisk sønn.

Prinsessa har mistet en tann, og det fører til hull i smilet hennes. Hun vil heller ikke frisere håret sitt slik mor vil. Lite idyllisk datter.

Minstemor har bestemt seg for å bli syk akkurat nå når vi har jentedager i huset. Dermed blir det lite søvn på mora og litt tynnslitte nerver og lite tålmodighet. Lite idyllisk minstedatter.

Bilen vår er ny og fin, men den har ingen selvpåfyllende dieselfunksjon, og mannen (som er husets bilansvarlige - og har dieselkortet) er som sagt ikke hjemme. Dermed må fruen selv fylle diesel så hun kommer seg til gutta i Sverige. Lite idyllisk bil.

Huset samler på hybelkaniner og skittentøy, mot fruens vilje. Så hun må jobbe, til tross for ferie. Lite idyllisk hus.

Ikke alle plantene er perfekte. Vi plages nemlig med brunsnegler i hagen, og fruen må daglig ut på sneglejakt for å buktes med problemet, noe hun overhodet ikke finner underholdende. Lite idyllisk hage.

Været er skiftende. Sola erter oss med å titte frem innimellom for å gi oss et hint av hva som kunne vært, for så å gjemme seg bak regnskyene som druktner hagen. Lite idyllisk vær.

Fruen selv er faktisk heller ikke helt perfekt (utrolig nok). Akkurat nå gidder hun ikke å gjøre noe annet enn å ligge på sofaen med ipaden, til tross for at hun kunne både ryddet, vasket, pakket, malt, sydd, lekt, lest eller gått med søpla. Makan!

Idyll? Næ, ganske langt ifra.

Men bortsett fra det, har vi det ganske alright :)

Hva med deg?

Ingen kommentarer: