Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 7. august 2011

En epoke er over...

Snart er det ubønnhørlig over. Den harde hverdagen begynner. I morgen. Da er jeg underlagt andres tidspunkter. Da kan jeg ikke velge å sove lenge, vase rundt i huset og late som om jeg gjør noe nyttig, slenge meg nedpå sofaen foran tv'en sånn midt på formiddagen og få med meg alt mulig av vås som man kan se på uten å måtte bruke hodet. Og bruke hele sovetiden til minstemor til å skravle med naboer over gjerdet, eller til og med være kreativ med symaskin eller pinner. Eller trille tur, ligge på gulvet med en liten frøken som tror mor er et klatrestativ, synge for henne (som hyler! Tror ikke hun liker sang...), eller kose dagen lang.


Jeg skal på jobb! Permisjonen er over, ferien er over. Og jeg skal forholde meg til klokka igjen...
I morgen skal jeg treffe 18 3-åringer (nei, ikke i morgen, men utover august, når alle kommer tilbake fra ferie). 18 3-åringer som holder på å slutte å sove på dagen. 18 3-åringer som er midt i bleiesluttperioden. 18 3-åringer som skal begynne på ny avdeling i barnehagen. Utfordrende, men spennende! 18 3-åringer som stadig forundres over livet. 18 3-åringer som ser opp til deg for alt du kan. 18 3-åringer som fryder seg over de små ting.

Aller mest utfordrende blir det nok å komme inn i jobbmodus og sette seg inn i hele hverdagen som har gått sin vante gang mens jeg har vært fraværende. Det har naturligvis skjedd noen endringer i denne tiden. Nå skal mitt permisjonsmodushode få med seg mye. Men sammen med flinke damer som ikke har permisjonsmodushoder, skal nok det gå seg til.

Og jeg får en rolig start. Jeg har bare meg selv å tenke på om morgenen, og det er jo en luksus i seg selv. Minstemor skal kose seg hjemme sammen med pappa enda noen uker, før det blir barnehagestart på henne. Og pappaen skal styre familielivet og ha den lekreste middag klar til mor kommer hjem ;o) DET ser jeg frem til!

Det blir godt med hverdag og rutiner igjen. Jeg skulle gjerne vært lenger hjemme med lillemor, men så er det jo også kjekt med penger inn på kontoen. Det er nemlig ikke helt billig å drive Puslespillfamilien...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til i morgen, det går sikkert bra :) Og mannen din har helt sikkert kokkelert det lekreste til deg.

Pia sa...

Vi begynner med barnehagetilvenning i morra, og neste uke er det fullt kjør på oss alle. Lykke til med jobbstart!

Cecilie von der Ohe sa...

Lykke til med jobbstart igjen! Har man vært lenge borte fra noe tar det gjerne litt tid før man er inne i rutinene igjen, men det går nok bra skal du se.

Liv-Inger sa...

Ah, det er vemodig når permisjonen er over. Men heldigvis har hverdagen en tendens til å vise seg å være helt alright! Etter en stund i alle fall. ;-)

Lykke til med jobbstart!

Anonym sa...

Da går livet inn i en ny fase med virkelig puslespilltilpassing med lite rom for spontanitet og lite fleksibilitet, iallfall når minstemor starter i barnehagen.

Godt for dere med en langsom overgangsperiode!

Blir det fortsatt blogging når du skal jobbe? Og er dere ferdige med oppussingen?

Det ville forresten vært hyggelig om du tar oppfordringen min! En slags oppsummering av sommeren er fint å ta når arbeidsstart står for døren. Link:
http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/08/04/10-deilige-sommerminner-og-en-oppfordring/

Lykke til i morgen!

Bondekona sa...

Du får det faktisk til å høres vemodig vakkert ut.
Lykke til,
og kos deg på jobb.
:)

Guri sa...

Gikk ut i permisjon for 10 år siden jeg, og har enda ikke kommet meg tilbake i arbeid ;) Men kjenner litt på følelsene dine likevel. Det er snart skolestart og hverdag igjen her også ;)
Kos deg på jobben :)
Klæm

Hilde sa...

Takk, det går seg nok til - om ei uker eller ti... ;o)
Lammelaartanker; Jeg fortsetter blogginga. Satser på bortimot daglige innlegg, så får vi se om det går :o) Vi er ferdige med oppussingen, bare litt småtterier som alltid tar tid. Og så venter vi på mureren som skal renovere pipa og koble til ovnen - han lar vente på seg...
Skal se om jeg får skrevet et sommerminneinnlegg en av dagene :o)

Anonym sa...

Puh! Godt at du planlegger å opprettholde bloggingen! Har blitt vant med å lese deg, vet du. Og setter pris på bloggvennskapet med deg!

Er enda varmt, så det er håp om at oppussingen tar slutt før dørene må lukkes før snøen fyker inn. :) Neida, dere er så effektive, at det neppe er noe problem.

Whitebite sa...

lykke til i dag! du er vel allerede der!
18 tre-åringer høres jo..kremt..avslappende ut!

men det er jo en artig alder, sånn egentlig!
klems;o)