Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 7. april 2013

Råååsa selskap

Denne helgen er det høy rosafaktor i puslespillheimen. Det er duket for selskapeligheter til ære for den nyfylte 8-åringen. Selskap med turnvenninner lørdag, og selskap med klassevenninner søndag. Og 8-årsjenter er glade i både det søte og det rosa. Akkurat som fruen selv (uten å kunne kalle seg 8-åring...)

Fruen slo til og prøvde seg på å lage marshmallowsfondant for første gang. Gosh, for et gris! Smeltet marshmallows er noe herk! Men når det til slutt var kommet nok av melis oppi klisset, ble det faktisk en bra deig. Og når den var kjevlet ut, var det ganske så morsomt å stanse ut figurer. Fin sommerfuggelform hadde jeg funnet tak i. Og de ble ganske så søte - både av form og i smak :) Langt bedre enn den ekle marsipanen som ingen av oss her i huset liker...


Nå er det jo så i vinden med å bruke gamle melkeflasker eller lookalikes som drikkeflasker. Og siden minstemor iblant får av Nestle sin fruktjuice å drikke, har jeg samlet opp noen flasker til dette formålet. Nå skal det sies at Vesla har fått ganske mye av denne juicen i det siste, siden mora ville ha mange av disse flaskene ;) Limet fra etikettene som var festet på flaskene har jeg fått bort ved å bruke sitrusrens (kjøpt på Jernia). Det funket bra. En remse pent papir rundt flasken, navnelapp, en liten silkesløyfe i toppen og søte paprisugerør fra Festfabrikken.no - helt passende for tørste søte jenter :)

Jammen fikk ikke barnematglassene også en renessanse som noe nytt også. Pent papir rundt og et silkebånd i toppen, med en (selvfølgelig rosa!) skje i, og glassene kunne få påfyll av gele, og vaniljesaus på toppen til slutt.

 

Ekte cupcakes ble det også. Toroblandingen fikk fri i dag :) Og med god og søt ostekrem og sommerfugler som pynt. Jeg har vel enda til gode å finne ei cupcakeoppskrift som jeg er skikkelig fornøyd med, og som ikke krever uhorvelig mange timers baking og mengder av ukjente ingredienser. Gi meg gjerne tips om du har :)

 


Jordbær med sjokoladetrekk hører med til prinsesser, og selvfølgelig rosa godteri :) Fruen prøvde seg også på cakepops for første gang. Hun satt sågar med kjøkkenvekta under hele bakeseansen, siden perfeksjonistfruen skulle ha "popsen" akkurat like store. Og det ble de. Ganske runde og fine også faktisk. Men bedre av utseende enn av smak. En annen oppskrift prøves nok neste gang. Og fruen vurderer å gå til anskaffelse av et sånt skikkelig cakepopsjern. Et rosa såklart! Da er det fort gjort å lage disse små kakene på pinne.

Nå ligger det nystrøken duk på bordet igjen, og nye drikkeflasker er plassert igjen. Kaker og mat står klar og venter på nytt prinsesseinnrykk.

Ha en fin søndag!


4 kommentarer:

Bente sa...

Love rååååsa assa!!!!
Har du fått pakken? Klem!

jeamomentsinlife sa...

Herlighet så flink du er!Nyyydelig :)

Kort og Søm sa...

For en super rosa bursdag dette blir :O)
Du har virkelig stått på!!
God mandag :O)

Anonym sa...

Hvor har du kjøpt det rosa pene papiret (som ser ut som blonder) ?