Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

søndag 4. mars 2012

Rømmepanikk

1.betjenten deltok på et dugnadsarrangement for noen dager siden. Et arrangement som hadde mat involvert. Og som den greie husfaren han er, tok han rester fra serveringa med seg hjem. Det meste er allerede fortært og vel så det. Men så var det storboksen da... 2,5 kilo Seterrømme. 2,5 kilo! Det er ikke bare litt mye, det er VELDIG mye! Særlig for denne familien, hvor det bare er far selv som spiser rømme, og det er ikke store mengder han bruker på tacosen. Og den lille rømmemengden som puttes i sauser og den slags, er så lite at det nesten ikke trengs nevnes.
2,5 kilo tilsvarer noe bortimot 10.000 kalorier for den som måtte tenke at her er det bare å dytte innpå...Vi er fryktelig dårlig på å bruke opp alt innholdet i kjøleskap, fryser og matskap. Altfor mye går dessverre i søpla. Så hvorfor i herrens navn skal vi da på død og liv finne gode måter å absolutt få brukt opp all denne rømmen? Vi lider da ikke noe økonomisk tap om vi kvitter oss med den da heller. Det er jo ikke vi som har betalt for kjempeboksen, som til en forveksling lett kan tas for å være en isboks (hadde den nå bare vært det, da skulle den nok blitt fortært på et øyeblikk!). Men etes skal det! Og ganske fort også, for holdbarhetsdatoen nærmer seg. Så nå blir det tjukke rømmevafler til det tyter ut av øra på alle mann (og det er det forsåvidt mange her som er fornøyd med). Vafler hver dag. Fortsatt 10.000 kalorier, og mer til. Det endrer seg liksom ikke selv om man lager noe ut av det...


Men vafler ute i solveggen gjør seg!

Ha en flott ukestart!
Med sol og vafler... eller noe annet ;o)

8 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Oj, det var en voksen dunk, ja. Vafler er jo godt, kos dere og ikke tell kalorier.

R A N D I sa...

Herlig! Denne hadde fått føtter å gå på hos meg ja ;)) Jeg spiser mye rømme. Synes det er kjempegodt, og det passer til det meste <3 Tjihi.

Kort og Søm sa...

Største boksen med rømmen jeg noen gang har sett... :O)
Men rømme vafler er jo godt da, kos dere!!
Klem :O)

Guri sa...

Skikkelige saker det der :)
Vaffler er en sikker vinner uansett. Spis og nyt og tell kalorier en annen dag ;)
Klæm

1000 Gleder sa...

Godt det kunne brukes til noe da :-) Deilig med vaffler, så får det jo bare tyte litt, hehe. Har lagt meg til som følger hos deg.

Shy B sa...

He, he!
Bruk av så mykje rømme er ikkje ein enkel sak ;)
Men den kan kanskje frysast??

hjertemynthe sa...

mmmm, vaflene ser yumyum ut.. :)
Pakk vaflene med i en sekk, gå en skogstur, så på toppen av ei hei fortjener du alle kaloriene du kan orke å spise :D

salige lavendel sa...

He he, ja det var en romslig størrelse på den boksen! Men jeg skulle ikke takket nei til noen kalorier servert via rømmevafler, nam.