Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

mandag 27. februar 2012

Kjøkkennyhet

Vi har pusset opp kjøkkenet vårt - litt sånn light oppussing. Da vi pusset opp stua sist sommer, la vi nytt gulv på kjøkkenet også, slik at det ble helhet på gulvflaten. I de årene vi har bodd her i huset, har vi hatt en kjøkkenøy som spisebord. Det er helt supert i grunnen - masse benkeplass og ekstra med skapplass.

Problemene kom da vi valgte  familieforøkelse for tredje gang. Det er nemlig ikke plass til mer enn fire rundt bordet, og det var jo selvfølgelig ikke minstemor helt fornøyd med. Litt kjipt å ikke kunne sitte sammen med resten og ta del i fellesskapet.


Dermed bare det rett ut med kjøkkenøya og inn med vanlig bord og stoler. Og mens vi først var igang, var det like greit å rive i noen malingsspann og fornye tak og vegger.
(Og her ser jeg mine interiørbloggfotoferdigheter kommer til kort. Selvfølgelig burde jeg ha ryddet ute på trappa før jeg tok bilder, slik at ikke akebrett og grellt lekehus ødelegger for synsinntrykket. Dekt til den gule bodveggen - strødd snø over den, kanskje, siden hvit snø matcher interiøret. Og brukt sånn der vidvinkel som får rommet til å virke tre ganger så stort. Her virker det vel enda mindre enn det det faktisk er.)


Et par vegghyller for å plassere stæsj i måtte til, samt et par nye kjøkkenskap (men de kom visst ikke med på bildet...)

Lys og pynt liker vi!Og matching må til her i heimen, ellers får mor pusteproblemer. Oppvaskkost, kjøkkenhåndle og klut må passe inn med resten (noe resten av husstanden ikke helt ser viktigheten av...). Og du ser vel den flotte porselensflaska som rommer Zaloen? Djiiises, den grønne Zaloflaska hadde jo blitt helt missmatch!Og så et førbilde helt til slutt, temmelig ribba for pynt og greier. Praktisk øy, men godt med noe nytt :o) Og ufattelig deilig å være kvitt det grusomme gulvet, kjenner jeg, nå som jeg fikk en påminnelse om det.

Når vi nå skal kose oss med ei stekt grandis, kan vi i hvert fall sitte sammen alle fem ;o) Ok da, SÅ travelt har vi det vel ikke at vi ikke kan kokkelere frem noe litt mer eksotisk! Vi slår nok til med ei Toro tomatsuppe, skal du se - med makaroni.

Ha en flott middag!

8 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Makaroni må til på en mandag, he he! Jeg er imponert om dere bare kunne kvitte dere med skapplassen under øya. Men det var visst noen nye skap som ikke ble med på interiørbildene, ja. Fint med litt fornying og kjekt at hele familien kan sitte ned og spise samtidig.

Pia sa...

Ha ha, så du har kontroll på zaloflaska! Bra at du klarer å matche, jeg prøver litt, men gir fort opp.

Hilde sa...

Å kvitte oss med den skapplassen, medførte en oppjustering i en bod. Opprydding og ekstra hyller der gjorde at alle kjøkkenmaskiner fikk god plass. Uten en godt innredet bod hadde vi slitt litt... ;)

Hilde sa...

Ja, du ser det går an, Pia ;)

hjertemynthe sa...

Så koselig det ble! Det er klart at minsta også må sitte rundt bordet med dere :)

Maichen sa...

Det ble kjempeflott på kjøkkenet!!!

Gretulerer med ny stil :)

Guri sa...

Deilig med litt kjøkkenfornyelse :)
Men tenk å sette zalo-flaska direkte på benken uten beskyttende ytre lag da! Er det virkelig noen som gjør slikt.......

Hilde sa...

Ja, tenk det! Ærre mulig lizzom?! Hører rykter om tapetsering av Zaloflaska... Holder meg til porselensflaska mi, jeg. Enkelt og greit ;)