Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

fredag 22. mars 2013

Skurk eller helt? Veslas filmfavoritter.

Netflix er en kjekk ting. Sånn samling med filmer og serier vettu. Vi har det blant annet på iPad'en. Og iPad'en mestrer 2-åringen med glans. Hun trykker og skyver og tapper og det som er - så lett så man skulle tro hun hadde høyskoleutdanning innen teknikk. Og Netflixen blir ofte besøkt av henne. Borte er styret med å slå på tv og dvd-spiller, finne riktig film, vente på at den lastes inn, og så finner ungen ut at det var jo ikke den filmen hun ville se likevel. Begynn på nytt.
Nå fikser hun det hele selv. Trykker og scroller seg frem til riktig film, trykker på Play, spoler kanskje litt, justerer lyden, vurderer, og kanskje finner hun også her ut at de er feil film. Men hun fikser en ny film igjen til seg selv. Effektivt og selvstendig.

Men siden hun styrer skuta selv, så blir det jo også tydelig hva hennes favoritter er. Lille Prinsesse og Timmy Tid er gode venner av henne. Sånne småbarnsvennlige skapninger, som gjerne appellerer til en 2-åring. Men det som fenger mest er noe helt annet. Nemlig Olsenbanden Jr, Venner for livet og Kaptein Sabeltann.

Kaptein Sabeltann må hun faktisk spørre etter, for han befinner seg ikke på Netflixen. Men han er en stor favoritt, denne skumle, sinte sjørøveren. "Hiv å hoi" mener Vesla at han heter.


Skurkeguttene i Olsenbanden Jr har begynt sine småkriminelle sprell, og dem har hun også trykket til sitt hjerte. Om det er Egons lederegenskaper som fenger, Bennys optimistiske tro på Egon eller Kjells romantiske side, vites ikke. Men noe er det i hvert fall. Hun blir imidlertid lettere flau når det blir for mye kliss mellom Kjell og hans søte Valborg.


Om du ikke visste det, så er Venner for livet også en norsk spillefilm. Om Petter som redder hunden Leo fra hundeeierens mishandling. Og selv om Petter egentlig er en helt, så er han også en ulydig gutt som stjeler hunden og ikke hører på mora si...


 
Hva er det som gjør at frøkena tiltrekkes av disse skurkene? Makan! Mulig hun må voktes godt etterhvert som hun vokser opp. At pappa er lovens lange arm, bryr hun seg tydeligvis lite om. Eller kanskje det er akkurat det; i opposisjon mot pappa allerede nå?! Tøffe tider i vente...

Nyt en god film ;o)
Enkelte av filmene overfor kan jeg utenat både forlengs og baklengs, i hvert fall lydopptakene. Så om du ikke har tilgang på tv, kan du få gjenfortalt hele storyen fra meg om du vil...

God helg! Og god påskeferiestart for deg som starter nå :)

1 kommentar:

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg har ingen erfaring med Netflix, men iPad er en fin ting. Jeg holder på å lære meg å bruke den, og jeg gleder meg til å kunne høre nettradio og "se" nett-TV på iPad-en.

Cecilie