Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 7. april 2012

Påskeharen kom!

Vi har en tradisjon her med påskeeggjakt.


Om kvelden på langfredag går ungene ut i hagen og gjemmer de tomme påskeeggene sine.

Ei spent prinsesse er på gjemmerunde. Hvor skal egget klekkes - eh... legges?

Er de heldige, kommer påskeharen innom i løpet av natten og fyller eggene med gode saker. Men han gjør det ikke så lett for dem. Ungene kan jo ikke bare valse ut og hente eggene og rett inn i spisinga. Det er vel ikke for jakt å regne. Nei, nå er det tid for å lete. Påskeharen gjemmer dem nemlig på andre steder når han har fylt dem. Og noen ganger kan det være ganske vanskelig, sånn tidlig om morgenen - det er jo såvidt Jon Blund har forlatt åstedet!

Påskeharen er en luring. Det hender han legger igjen en liten hilsen på det "gamle gjemmestedet".
På grunn av den usedvanlig tidlige oppstandelsen på påskeaften av den yngre generasjonen her i Puslespillfamilien, rekker som regel ikke fruen å stå opp og komme seg i klærne for å følge ungene ut på jakt. Men vi har ikke akkurat et lydtett hus, så fruen løper mellom vinduene inne for å få et glimt av jegerne, mens hun hører på latteren og ropinga til de håpefulle (noe muligens ikke alle naboene er like fornøyde med..., bare de andre som har samme tradisjon).Men jaktbytte ble det også i år!

Noen vil kanskje mene at det er en urettferdig størrelsesforskjell på eggene her, men tro meg - det er en temmelig stor spare-og-fordele-utover-påskedagene-forskjell her også. Så da blir det små posjoner på minstejegeren.

Nå koses det i stor skala - en lykkelig gjeng i sofaen, foran Påskemorgen på tv. Selv snart tenåringen kan godta den type tv på en sådan morgen ;o)

7 kommentarer:

Pia sa...

Ha ha, for et megaegg! Her fikk ungene påskeegg i natt/ i dag tidlig. Ha en fortsatt fin påske!

Frihet sa...

Ja litt forskjell blir det :o
Her blir det egg i kveld og alle gleder seg!!

Frihet sa...

Anngående vest, se under innlegg.
(klem)

Lise sa...

Hihi, så koselig! Er morsomt å lese forskjellige blogger, hvor alle har hver sin måte å feire påsken på. Likte virkelig ideen med å legge ut eggene kvelden før... Kanskje det blir en del av vår tradisjon også. :)

For noen morsomme matpakker du lager. Skal nok skaffe meg mere duppedingser etterhvert. Lage bokstaver og sånt jeg også. Tenkt på det lenge, men bare blitt med tanken. Blir også glad av å se andre gjøre litt ekstra ut av matpakkene. Viktig med godt og variert mat. Henter nok noen ideer fra matpakkene dine. :)

Kjedelig at veslejenta deres også har melkeintoleranse. Får håpe hun vokser det av seg etterhvert. Vi driver å reintroduserer melk med jenta vår og det ser ut som hun har større toleranse nå enn tidligere. Men hun tåler det fortsatt ikke.

Fortsatt god påske til dere :)

Whitebite sa...

haha,herlig innlegg som alltid!
lo høyt av det formelle innlegget om beskjeder..

Har jenta di melkeintoleranse? det hadde gutten min også, men vokste det noenlunde av seg..Det rare er at han liker ikke mat med melk i, sikkert som en følge av at han ikke tålte det tidligere.. Han drikker rismelk m/kalsium istedenfor vanlig kumelk.. Kumelk er oppskrytt!! og kan føre til irritable slimhinner/øre-nese-halsproblematikk. Det finnes mange andre kilder til kalsium! Så fortvil ikke!

Fortsatt god påske! klem:)

Hilde sa...

Ja, melk er ikke det beste for minstemor. Hun har aldri likt å drikke kumelk, så den saken er jo grei. Det er bare det at det er melk i så mye annet... Men hun er heldigvis ikke så fryktelig hardt "angrepet", og hun tåler varmebehandlet melk noe bedre. Så det er mye prøving her. Forhåpentligvis vokser hun det av seg etter hvert.

trompetmor sa...

Hei! så morsomt å lese om deres påskeeggtradisjon i hagen:) vi har også sånn, i skogen bortenfor huset, selv om eldstemann nå er snart 17 år så måtte han ut i skogen han også for å lete! Og til slutt fant jeg bloggen min på bloggrullen din og det syns jeg var ekstra koselig da:)) jeg legger din til min også jeg:)