Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

torsdag 17. februar 2011

Bilstolpose

Forige uke var jeg på Stoff og Stil og kjøpte masse stoffer, så nå har jeg planene klare for diverse kreasjoner. (Og så gjenstår det å se hvor mye som blir ferdig og hvor mye som ender på planleggingsstadiet. Jeg er litt god på å bruke fryktelig mye tid på å studere og planlegge, og så stopper det liksom litt der...)

Én ting har jeg i hvert fall fått laget; pose til bilstolen til lillesnupp. Veldig kjekt å slippe å ta på henne så mye klær (hun blir så sinna!) når hun likevel blir bært i stolen mellom hus og bil. Og så mye enklere å lette på posen når det er litt varmt, istedenfor klærne, særlig når hun sover.
Egentlig burde jeg vel laget posen litt tidligere i vinter, men sånn ble det bare ikke... Så nå sydde jeg en som ikke er så tykk, slik at den kan brukes utover våren. Poplin på utsiden og fleece på innsiden. Og så er den såpass stor at den forhåpentligvis passer til neste år også, i en større bilstol. Det kan jo være deilig for snuppa å kose seg i en fleece-pose på litt lengre kjøreturer.

Da vi kjøpte bilstolen, bestemte vi oss for en stol med 5-punktsele, for det mente butikkdama var det sikreste. Og sikkert vil vi jo ha det. MEN det skapte litt problemer for meg da jeg hadde sydd posen... For at stolen hadde 5 selepunkter, hvor ingen kunne løsnes på, tenkte jeg ikke på under syingen. Det vil altså si at hver stropp har ett feste over skulderen og ett ved hoften. Og så er det jo selvfølgelig bare det mellom beina som er singel. Hvordan skal man da tre selene inn i hullene i ryggen på posen??? Når posen er ferdigsydd og jeg allerede har laget hull for de tre selepunktene som er vanligst, da er det jammen ikke enkelt å forandre på mønsteret! Måtte vi tenke sikkerhet da vi kjøpte stolen? For en vanskelig stol!
Det endte med fryktelig laaange seleåpninger... (fra skulder til hofte) Posen er jo like lun likevel, og det viktigste er jo den øvre delen. Så da funket den greit likevel :o)

Posen kan snøres sammen rundt hodet så det blir lunt.

Lokk for å dekke over glidelåsendene nederst på posen, eller åpnes for lufting.
Overdelen kan glides helt av og underdelen kan dermed brukes som
beskyttelsestrekk i stolen - lettere å vaske det enn hele stoltrekket.


Snuppa prøvesitter posen


Godt og mykt rundt hodet, selv om snuppa er lettere misfornøyd
med å bare bli plassert i stolen mens mor fikler med kameraet...

5 kommentarer:

Frihet sa...

Så herilig pose og søt jente!!
Ingen ide om hvordan du kan fikse selene, men posen var fin!!!

Fin kveld til dere!!

Hilde sa...

Hadde jeg tenkt på det før jeg begynte å klippe og sy posen, så hadde jeg nok laget den annerledes i ryggen med noen borrelåsåpninger her og der (litt mer kompisert da....), men gjort er gjort. Posen fungerer godt likevel, det har bare blitt større åpninger i ryggen.
Ha en strålende kveld :o)

Maichen sa...

Jeg lagde også sånne langhe åpninger bak, selv om vi har 3-punkts-seler! På den måten kan jeg bruke den i trilla også, dor der er det 5-punkts :) Min erfaring er at poltstringen i ryggen varmer i massevis selv om hullene er store :)
Brukte noe noe mellom poplinmen og fleecen?

Kjempefin pose i alle fall!:)
Selv skal jeg lage sommerpose nå, helt tynn med krepp inni! Bøtteknotten trenger all plassen han kan få i setet nå, så bruker den kun på de kaldeste dagene! Hva er helt svett når jeg tar han ut ellers, men så er den fora med en sommerdyne og bomull på innsiden. Kortvarig glede, men gøy å lage :)

Maichen sa...

Du burde forresten sende inn bilde av kjolen din her:
http://strikkere.blogspot.com/

Tenkte på deg med en gang jeg så det :)

Hilde sa...

Ja, posen varmer likevel. Har ikke noe mellom poplinen og fleecen, nei. I ryggen er et ett lag av hver, mens overdelen har to lag fleece + poplin. Da er den tynn nok til at den kan brukes litt utover mot våren, siden jeg lagde den så seint på vinteren.
Gøy å sy pose :o) Har kjøpt stoffer til en vårpose til vogna, som jeg snart skal i gang med. Greit med en tynnere pose når dunposen blir for varm.
Skal sjekke ut linken din :o)