Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

tirsdag 29. mai 2012

Avlysning

Med mange nord-norske venner på Facebook, skjønner man fort hvordan det står til med klimaet i den nordlige landsdelen denne våren. Statusen melder som følger;

"Mai er avlyst på grunn av tekniske problemer. Vi kjører en reprise av februar inntil feilen er fikset."

Det har vi nå erfart...

Men vi har returnert sørover igjen og nyter siste rest av pinsevarmen vi gikk glipp av. Vi er hjemme igjen til en herlig grønn plen, frodige blomster... og en fullstendig pollennedstøvet terrasse... (sistnevnte slapp vi i hvertfall i det kalde nord).

Vi tar ukestart i morgen, og er klar for ei kort arbeids/skoleuke.
Ha en flott uke(start), du også! ...enten du nyter sol og varme, eller gjør deg klar for en liten skitur...

mandag 28. mai 2012

Dårlig reisetiming

Puslespillfamilien har tatt seg en liten førsommerferie, og det kan jo lyde særdeles bra i disse varme dager. Bare det at turen har gått til mors hjemlige trakter i nord. I kulda. Så mens vi får stadige oppdateringer hjemmefra, om rekordtemperaturer og bading i sjøen, sitter vi godt påkledd, mens noe utenfor stueveggen minner om en real høststorm. Snakk om dårlig timing!

Nå er det jo koselig å være sammen med familie, og det er ikke alltid været er så viktig. Men når forholdene er så til de grader forskjellige på barndommens hjemsted og nåværende hjemsted, ja da er det ikke til å komme ifra at man blir en smule opptatt av været.

I nord er det god bruk for ull og allværsjakker. Regntøy er også særdeles riktig bekledning, noe som absolutt ikke var med i tankene da koffertene ble pakket. I sør. I varmen.
Nå er vi snart på tur sørover igjen, men det ser ut til at vi kommer for seint til rekordvarmen, selvfølgelig. Det var oss nok ikke forunt. Sommerklærne må muligens ligge bortgjemt en stund til...

Sukk...

fredag 25. mai 2012

Gult er kult

Jeg er ganske så råååsa av meg, og litt lilla for tiden. Og det er ikke til å komme ifra at det påvirker klesinnkjøpene til jentene mine. Jeg holder myten om rosa jenter vel levende. Så hender det iblant at jeg plutselig får dilla på en annen farge. Og siden alt må matche, må det gjerne mye tilbehør til - for det mangler vi jo selvfølgelig i akkurat DEN fargen!


Da jeg gikk hen og strikket en gul vest til minstemor, måtte hun jo såklart ha en gul lue også. Og så måtte hun ha gule tøflesko til. "Gult er gult" var mottoet mitt i tenårene (uvisst av hvilken årsak...), så jeg har nok en gjemt gul ånd i meg ;o)

     




Greit nok det. Men så var det resten av tilbehøret da. For det måtte bodyer til. Og tights. Og sko. Og så kom jeg jo over både velourbukse og jakke. Og soldrakt. Og slik baller det på seg. Sokker og hårpynt. Shit, jeg finner ikke strømpebukse!





I sommer skal Vesla skinne som ei SOL :o)

tirsdag 22. mai 2012

Flere vester

Til tross for sommer i anmarsj, strikkes det vester i ull her i huset. Har man dilla på noe, så har man dilla! Og det blir sikkert flere. Om min lille frøken har behov for så mange er en annen sak. Lyst og behov er to vidt forskjellige ting!

Nå har jeg sågar vært så klartenkt i min strikkerus, at jeg har strikket vestene i litt forskjellige størrelser. Så det gjør ingenting om noen må vente litt før de taes ibruk.
Dessuten bor vi jo i Norge, og det er ingen garanti for at sommeren blir rykende varm akkurat. Det har vi da mang en gang erfart. Så da kan det jammen hende at det blir godt å ha en vest i ull over skuldrene. Absolutt ja!
Ha en strålende dag - i sola, om du er så heldig!

mandag 21. mai 2012

Reint uhell

Mora hadde innvilget seg et par dager fri fra vaskerommet i forbindelse med 17.mai og noen ekstra fridager. Det straffer seg, for det blir dertil mer jobbing i etterkant. Når denne mora har gjort en solid innsats med vaskemaskinen igjen, er det ingen Hipp Hurra! å spore når hun oppdager at en søvngjenger velger å bruke kurven med nyvasket tøy som toalett...

Her velger mora å unnlate illustrerende bilde.

søndag 20. mai 2012

17.mai-oppsummering

17.mai er vel overstått for i år. Junior orket ikke hilse på de kongelige. Det innebar nemlig å måtte stå opp før daggry. Sånt liker en nesten-tenåring dårlig.
Men vår familie var da representert for den kongelige hilsinga likevel, siden 1.betjenten har det ærefulle oppdraget å gå foran i toget til Kronprinsfamiliens residens. Så da var det bare far som måtte stå opp før hanen galer.


Men til tross for muligheter til masse søvn, er det ikke ensbetydende at det er det man får. Den oppofrende dobbeltarbeidende husmora holdt på med forberedelser til klokka var 02.00, og da den runda 07.00 neste morgen, hadde minstemor fått den søvnen hun trengte. Så da ble det tidlig start på mora også (jada, min kjære, jeg vet du sto mye tidligere opp).


Selv ikke på den eneste dagen i året hvor vi er så til de grader opptatt av godt vær - iallfall fravær av nedbør -  klarer vi å styre været. Til tross for massiv ønsketenkning. Vi fikk regn. Vi hadde sol dagen før. Og vi fikk sol dagen derpå. Men selfølgelig ikke den viktigste dagen. Og regnet kom liksom midt under barnetoget, sånn godt ut på formiddagen (Junior stod vel og merke opp til dette toget). Så selv om mor hadde vært så klartenkt på forhånd og pakket med regnjakker og paraplyer, fikk ikke toggåerne det virkelig gjaldt for, nyte godt av det. De kom våte frem til skolen, hvor det var duket for is og kaker i store mengder, masse leker med premiering og samvær med gode venner. Det ble byttet ut med hutrende kropper som bare hadde ønske om å komme hjem.
Kort oppsummert; vi kom til skolen, vi dro hjem. Tv, sofa og pledd ble løsningen. Og ishockeykamp på tv (jeg mistenker at ikke alle bidro så hardt i den godt-vær-ønsketenkninga, fordi de hadde planer som ikke var forenelige med 17.mai og godt vær) Så kom det middagsgjester. Og det ble kaker og is. (Og gjødsling av plenen ute i regnet, noe 1.betjenten mente var helt ok å gjøre på 17.mai...) En helt fin 17.mai likevel. For vi husker som regel ikke det dårlige været så lenge ;o)

Ha en fin ukestart!
Nå kommer sommeren ;o)
...og jeg skal selvfølgelig ha bare innedager på jobb :o(

torsdag 17. mai 2012

Klar - enten man vil eller ei

Nå er vi omsider klar til å feire Nasjonaldagen. Jeg skulle gjerne hatt en fridag i forkant, så tiden hadde vært mer på min side. Men den 16. går over til den 17., uavhengig av om man er ferdig med vasking, rydding, fixing, stryking, baking eller ei. Og så får man ta resten som det kommer.

Klærne er sånn noen lunde klare (bortsett at de ikke er prøvd på forhånd, så det er ikke garantert at de passer... Men jeg tror det altså...), bunader, dresser... og ull og regntøy...

Strikket kåpe som Prinsessa fikk av sin oldemor da hun var ett år,
og som nå kan varme ei lita søster.

17.mai-sløyfene er også på plass. I år har jeg prøvd meg på heklede sløyfer (eller blomster da).'

Heklet i Mandarin Petit, etter fri fantasi.

17.mai-smokkene ligger og venter på ei lita frøken som er svært glad i sånne suttesaker (såklart smokkene må matche dagen!), sammen med smokkelenken jeg sydde i fjor (for det må selvsagt være hvite blonder og sløyfer på en sådan dag).

Smokkene er hverken strikket eller heklet, om du trodde det,
men lenken er hjemmesydd.

Bordene er dekket, kake er bakt, maten er så klar den kan bli på forhånd, huset er ryddet og vasket, og se for all del ikke inn bak lukkede dører... Da sprekker liksom fasaden bittelitt...



Ha en strålende flott 17.mai, fine folk!

søndag 13. mai 2012

Sabeltann-feber

"Kaptein Sabeltann er en farlig mann.
Nå kan han lukte gull, derfor ror vi inn mot land."


Vi har hatt våre runder med Kapteinen. Med filmer og musikk, teater og figurer og alskens utkledingstøy.
Og både fruen og 1.betjenten har kost seg på forestillinger sammen med ungene, og sunget av full hals både der og til den mangeårige selvfølgelige bilmusikken.

Litt mettet begynner jeg å bli, men jeg klarer fint en unges sjørøverfascinasjon til før min interesse pakkes ned for godt. Jeg var bare ikke forberedt på at minstemors ønske om å følge med i piratverdenen skulle begynne så tidlig. I en alder av ett og et halvt år, blir hun spinnvill når hun hører en Sabeltann-sang på barne-tv. Hun løper til med mange "åj!" og "se!", og til slutt "Kæ Kæ" (som jo da selvfølgelig betyr Kaptein Sabeltann, om du ikke skjønte det). Det kan bli noen lange år...

 
Nå er det forresten mange leker her i heimen som går under tittelen Kaptin Sabeltann hos minirøveren vår, deriblant kan følgende skapninger trekkes fram:

Hele Kaptein Sabeltanns mannskap selvfølgelig

Darth Vader er jo en svart og dyster mann, han også. Kanskje ikke like musikalsk...
Det samme gjelder Batman.
Men at Turtles kan tas for å være Sabeltann, stiller jeg meg litt mer undrende til...


Har du kontroll på Havets Hersker?


søndag 6. mai 2012

Spennende dager, eller...?

Nå har det lenge vært stille fra Puslespillfamilien. Man kunne jo tenkes å tro at vi har hatt en veldig spennende tid - for eksempel et par uker på en fantastisk solfylt øy uten nettilgang. Eller en energisk tur høyt oppe i Alpene. Og jeg kan jo late som det for å gi inntrykk om innholdsrike dager. Men når alt kommer til alt, så har denne tiden vært særdeles lite spennende. Tiden har bestått av den helt ordinære hverdagen, preget av mye sykdom. Syke små krever sitt.
Aldri før har vi vært i den situasjonen at vi har måttet telle antall dager vi har holdt oss hjemme fra jobb med syke unger. Det har aldri vært nødvendig å holde oversikt over det. En dag i ny og ne blir liksom ikke allverdens i løpet av året. Men minste frøken snupp et av et annet kaliber enn sine storesøsken.

Jeg skjønner jo nå at vi har vært særdeles dårlige på planleggingen av ungene. To barn = 10 sykebarndager, 3 unger = 15 sykebarndager. Men så er det jo slik at når ungen har passert 12 år, så er han/hun som voksen å regne når det kommer til sykdom. Selvstendig, med andre ord, og dermed bortfall av 5 dager. Greit nok det, men det er jo ikke ved alle sykdomstilfeller man vil la en 12-åring være hjemme alene uten noe hjelp og tilsyn. Så da er vi slik stilt at vi har en 1-åring med sitt første år i barnehagen med dertil hyppige sykdomsperioder, en 12-åring som skal klare seg selv, men som vi ikke alltid kan forlate, og 7-åringen... Hun får jaggu holde seg frisk! For 10 dager x 2 foreldre går jammen fort. Tør jeg tenke på at vi bare er kommet til mai...? Og vi har enda lenge igjen til alle høstforkjølelsene slår inn... i tre runder... For Gud forby, de kan jo ikke gå hen å bli syk samtidig, disse ungene. Det blir litt for enkelt...

Testinnlegg

Testing - testing - testing!

Jeg prøver å få med et bilde sammen med bloggtittelen min, men det er jammen ikke enkelt! Blogger vil liksom ikke godta det. Mulig den ikke liker forandringer... Men nå prøver jeg å legge bildet ut i et innlegg først, og så får vi se om det går bedre om jeg tar denne omveien.
Når det kommer til alle former for teknisk trøbbel, er tålmodigheten særdeles liten...