Velkommen til vårt lille puslespill! I en hektisk hverdag er det mange brikker som skal på plass så ukeplanen går opp - og forbausende nok gjør den ofte det!

lørdag 30. juli 2011

Sokkesukk

En sokk her
en sokk der
utallige varianter

Sorte, grå
rosa, blå
ingen plass til rare vanter

Finn din venn
Barbie eller Ken
skal du oppi skuffen komme

For ensomme små
kommer ei på tå
kun par kan skuffen romme

En av puslepillets gleder (veeel...) er å sortere og parre sokker. Hjelpes, for en jobb! 10 føtter skal bekles - det blir mange sokker, det! Og sokkene skal finne sin rettmessige make. Man tar ikke bare en sort sokk og en annen vilkårlig sort sokk og parrer dem, slik noen familiemedlemmer er tilbøyelige til å finne på. Sånt går da ikke an!
Det er deilig med varme sokkefrie dager, Men så lenge behovet ikke er der, vokser haugen med uparrede sokker seg større, og prosjektet blir nesten uoverkommelig...
Nei, sett av dagen og parr sokker! (Blæææh...)

Har du en sokkedag?

fredag 29. juli 2011

Trampolinepiknik

Prinsessa har iiiiingenting (!) å gjøre! Alle venner er borte, og ingen leker på det overfylte rommet hennes frister. Der er det så fullt at det er ikke plass til en eneste liten klinkekule til, men hun har jo likevel "ingenting" å leke med... (kan det være noen sammenheng her med det faktum at mor har overfylte klesskap, men likevel iiingenting å ha på seg...?)

Men da lyser en piknik opp den kjedelige tilværelsen :o) Og turen trenger ikke gå langt - bare ut til trampolina i hagen. Piknik på trampolina er saker, det!

Piknikkurven er selvfølgelig en selvskreven rekvisitt!

Vips, så har man ei glad og fornøyd prinsesse!

Og forøvrig; hagetips #1 : Trampolina fungerer som en super utendørs lekegrind for den yngste ;o)

onsdag 27. juli 2011

Filmkveld og mammatid

Gutta er bortreist ei uke, og det er bare oss jentene igjen. For Prinsessa er det godt å gjøre noe bare sammen med mamma iblant. Det blir ikke så ofte, for lillesøster er som regel tilstede der mamma er. Så hva kan man finne på når man ikke har barnepass til minsta? Filmkveld!


 
Frøkena elsker å se på film, og gleden er enda større når vi ser sammen med henne.
Hun gledet seg hele dagen, og ville helst at lillesøster skulle legge seg for natta rundt middagstider...

Endelig var minsta i seng, og vi kunne gjøre istand popcorn, godteri og brus. Filmen var klar, og stearinlysene kunne tennes :o)

    

Filmen som stod på programmet var "To på rømmen", en skikkelig 6-årsjentefilm. Det kom imidlertid et høyt "Æææsj!" fra frøkena da Rapunsel ga Flynn Rider (for du har vel hørt om dem?!) et kyss. Ekle saker! Selv synes jeg hesten Maximus gjorde en god figur :o)

Prinsessa er til tider ganske motvillig til legging, men denne kvelden fremsto hun som rene engelen. Velvillig gjorde hun akkurat som mamma sa! Det gjør godt for alle parter å få litt mammatid alene iblant :o)

tirsdag 26. juli 2011

Når går verden videre?

Hverdagen i heimen går jo sin vante gang. Vi rydder og vasker. Vi lager mat, og vi leker og koser oss sammen. Vi kjenner ingen av de som har opplevd tragedien på nært hold. Men vi sørger med Norge.
Klart dette vil prege oss og landet vårt i lang tid, for all tid. Men når går verden videre?


Jeg hadde planlagt å ta jentene med på shoppingrunde og kafèbesøk sist lørdag. Det ble uaktuelt da dagen kom. Da satt jeg fortsatt lamslått hjemme og fulgte med på alt som kom av nyheter. Å traske rundt i butikker og kose seg på kafè, sånn helt offentlig, ble for merkelig denne dagen. Var det egentlig så viktig å finne den perfekte bordlampa? Hastet det å finne det lilla skjerfet jeg var på leting etter? Hodet var fyllt av langt mer alvorlige og viktige ting. Vi holdt oss hjemme hele helgen.

I går følte jeg for å komme meg ut og rett og slett IKKE følge med på nyheter noen timer. Etter å ha fulgt dem så mye, begynte det faktisk å føles mer uvirkelig. Som om det plutselig bare var en drøm. Det hadde jo vært ønskelig, men så vet vi jo sannheten...

Så det ble en handlerunde på oss. Jeg fryktet det kom til å være bare oss som befant oss i butikker. Tenk om alle andre driver med noe mer viktig og nyttig, og bare vi som ser så likegyldige ut at vi shopper perler og lekekasser i en sådan stund! Den dårlige samvittigheten satt dypt. Men vi var såvisst ikke alene! Det var overfylt av folk, jo. Mulig det var mange som følte for å gjøre noe som krevde lite tankevirksomhet...

Og da kvelden kom, og tv-kanalene viste andre program enn bare nyhetssendinger, kjente jeg det var godt å koble ut hodet en stund. Vi glemmer ikke det som har skjedd, men samfunnet må gå videre. Vi trenger andre input, ellers kveles vi og blir sittende fast. Redselen for at noe skal skje ungene, blir større etter en slik tragedie, men ungene er også en stor årsak til at familien fortsetter sitt ordinære liv.



Hvilke tanker gjør du deg?

mandag 25. juli 2011

Sorgtung, men stolt

Det er et sterkt syn å se bilder av den mengden mennesker som har samlet seg foran domkirken i Oslo og på Rådhusplassen, og også andre steder rundt om i hele landet.

Bildet er lånt fra Dagbladet

"Even in their deepest sorrow the norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country." -Tysk avis-

Jeg er stolt over å være norsk - stolt over mine medborgere!

lørdag 23. juli 2011

En stille dag

Verden står stille.
All hverdagsproblematikk er uvesentlig.



Mine tanker og dypeste medfølelse går til alle dem
som har opplevd det tragiske på nært hold,
og til dem som har mistet sine kjære.

fredag 22. juli 2011

Tankevekker

Vi har stresset uten like i dag, for å få stua beboelig før Junior og 1.betjenten reiser bort ei uke. Vi har tenkt så det knaket for å skjære utallige meter listverk på riktig sted.

Og plutselig stod verden stille... Uten tv og radio i halvannen uke har vi nesten ikke fått med oss at det eksisterer en verden utenfor vår stue. Men nyheten om de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya nådde oss, og vantro har vi sittet koblet til tv'en.

Surrealistisk... Tankevekkende...

Til tross for småkrangling med ungene om hverdagslige ting, var dette kvelden for ekstra kos og gode ord på sengekanten. Krangel om leggetid blir litt uvesentlig på en sådan dag. At minstemor gråter ved legging, fører ikke til en standhaftig mamma - bare en mamma som vil gi ekstra kos.
Mange turer innom barnerommene har det blitt i kveld, bare for å nyte synet av sovende, fredfulle barn. Så uskyldige og gode.

torsdag 21. juli 2011

Ferievenner

Når gata er tommere enn vanlig på grunn av ferietid, er de hjemmeværende ungene kjærkomne lekekamerater, uansett alder. Da er det ikke så nøye, gutter og jenter, 13-åringer og 6-åringer. Til og med lillesøster som ikke er et år enda får være med. Hun passer godt inn i leken og har rollen som: enkelt og greit; baby.

onsdag 20. juli 2011

Inspeksjon

Arbeidet inspiseres av den yngste byggmesteren i heimen.




Denne frøkena har nemlig god greie på gulv :o)

mandag 18. juli 2011

4-stjernes middag, del 1

I helga gikk den første 4-stjernes middagen av stabelen i Lyckliga gatan. Vi er fire nabopar som har børstet støv av konkurranseinstinket (ok, noen trengte ikke børste støvet av, det var allerede ganske fremtredende) og går på oppgaven med stor iver. Det planlegges og handles, og hemmelighetskremmeriet er voldsomt.
En gang i måneden blir det stjernemiddag på oss :) Forventningene er skyhøye!

Den første middagen bestod av:

Forrett: Thaisuppe med laks, scampi og asparges


Hovedrett: Vårruller (selvfølgelig laget fra grunnen av!) med ris og grønnsaker

Dessert: Tiramisu

Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene. Passende viner og til og med asiatisk øl hørte med til måltidet. Ingen handling verken på Kiwi eller Rema heller, fikk vi høre. Gode råvarer ble nøye plukket ut på velassorterte forretninger langt unna nærmiljøet.


Underholdning hører med i konkurransen. Denne gangen var det lagvis stafett. Høye hæler ble byttet ut med joggesko. Jeg nevner bare sånn i forbifarten at JEG var på det vinnende teamet...


Poenggivninga kan jeg ikke avsløre her. Den er hemmelig helt til siste måltid er fortært. Da avsløres poengene, og vinnerparet blir behørig belønnet med premie.
Men jeg kan avsløre at stemningen var god (noe den alltid er), vi ble mette med god smak i munnen, og underholdningen gav oss litt etterlengtet bevegelse og enda mer konkurranseinstinkt.


Skål!

Liker du å bli oppvartet med deilig mat og god drikke, eller sverger du til fiskepinner og farris?

Hva er dine yndlingsretter?

fredag 15. juli 2011

Det vanskelige sofavalget.

Å velge ut sofa er rett og slett et mareritt! Joda, det er gøy med ny sofa, men det er vanskelig å velge! Det finnes jo noen å velge mellom da...


Vi skal like:
*designet
*fargen
*stoffets struktur
*prisen
*hvor god den er å sitte/ligge i
*størrelsen
*stoffets slitestyrke
*at unger med ikke helt rene fingre også kan sitte i den
*at den passer inn med resten av interiøret
*at den har kort leveringstid
 
 
Til tross for min shoppingentusiasme, kjenner jeg bare matthet nå når det kommer til sofa. Det skal noe til for å finne den rette. Og rett den være. Det er liksom ikke bare å svinge malingspenselen hvis vi plutselig vil bytte farge...


Veslemor er fornøyd med denne sofaen
Og når det gjelder nyanskaffede ting, er jeg særdeles utålmodig. Vil helst ha det i hus allerede i går. Så noen lang leveringstid er ikke aktuelt!

Hjelp!

torsdag 14. juli 2011

Storjobb i stua

Vi jobber for harde livet her i heimen. På i underkant av to uker skal vi ha gjort følgende:
Flytte ut og lagre alle møbler og stæsj fra stua, rive ut peis og brannvegg, gulv og lister. Pusse og sparkle her og der, pusse ned trapp, vaske alle overflater, male vegger og tak og vinduskarmer, bygge inn trapp, male trapp og legge nye trinn, ny døråpning, sette inn ny dør, legge nytt gulv og 1000 m listverk (ok da, litt overdrevent antall meter list. 998?) Puh... Så skal pipa renoveres og det skal på plass en ny ovn (heldigvis er den jobben satt bort til en fagmann), og så skal alle møbler og dilldall hentes igjen og plasseres + noe som skal kjøpes inn nytt (= maaasse tid på butikker for å synse og mene noe om alt).

Og så har vi jo tre unger oppi det hele... Godt vi har gode naboer som tar seg av dem og sørger for at vi alle får i oss mat innimellom ;)




Slik så det ut i går kveld.





Og slik ser det ut nå. Det går da fremover :)

Åh, nå glemte jeg nesten kjøkkenet! For mens vi er igang med gulvlegginga, tar vi oss en sveip innom kjøkkenet og sørger for nytt gulv der også. Og mens vi er igang der, blir det sikkert litt maling på vegger og tak der også... Jupp! Nok å gjøre.

onsdag 13. juli 2011

Strikkede kjøkkenkluter

Jeg har inntrykk av at alle strikkere strikker kluter nå for tiden. Og alle skryter av at de er så fantastisk gode. Nå, det gjenstår å se... Jeg har i hvertfall strikket to kluter, råååsa sådan, så nå skal de testes - om enn noe skeptisk.



Veldig enkelt mønster; tre rette og en vrang. Avslutt med en rett. Samme når du strikker tilbake. Men det blir fint mønster :)

Men så kom jeg på da, at rosa kluter passer jo ikke inn på kjøkkenet vårt. Djiiises, kluter som ikke matcher kjøkkenet kan man jo ikke bruke! Herlighet altså! Mulig Prinsessa må få dem likevel, for det har hun nemlig mast om. Hva hun skal bruke dem til, må gudene vite, for vasking står absolutt ikke høyest på prioriteringslista hennes...

tirsdag 12. juli 2011

12-åring i huset

For 12 år siden ble jeg mamma for første gang. Ung og uerfaren, men likevel veldig klar for å møte den lille skapningen i magen. Ingen skjønte at han var på vei ut før fødselen plutselig var i full gang! To kjappe timer og vi var blitt stolte foreldre til en liten friskas ;o)
Kjapp og full av energi var han videre også. Alltid i godt humør (mulig hukommelsen spiller meg et ørlite puss her...) og glad i tull og tøys .

Store gutten er snart tenåring. Plutselig har han blitt så stor, men samtidig virker det så uhorvelig lenge siden han var baby... Mulig han brukte ekstra lang tid på 3-10-årsalderen ;)
Nå er han en stor og flink 12-åring, som veksler mellom å leke og ha det fint med sin 6-årslillesøster og irritere seg grønn over henne, og som forguder sin minstesøster (enn så lenge hun er baby?)
Han elsker spill og morro og å være sammen med venner. Samtidig kan det fortsatt være fint å gjøre hyggelige ting sammen med mamma og pappa. Ishockey er yndlingssporten, og konkuranseinstinktet er stort!

Forbered deg, for her kommer et bilderas. (Jeg forventer ikke at du som ikke kjenner oss har så stor interesse for alle disse bildene. For deg kan det kanskje føles i meste laget... Det er mer for vår egen og venner og families skyld.)
Siden de første årenes bilder ikke finnes i digitalt format, eller ligger på en annen hardisc, så begynner vi livshistorien i 5-årsalderen.

En gladgutt :o)

En tiger i politihelikopter

Storbror beundres

Ishockey er tingen!

Ivrig fotballspiller også

KONGEN!

Godt å ha en sterk storebror på tur :o)

Nytt storebror-rom med hockeytema.
Her hadde vi familiens egen "Extreme makeover" med mange hemmeligheter underveis :o)

Hockeyhjørnet :o)

Første møte med den nye lillesøsteren.

Fortsatt ishockeyentusiast

Fineste trekløveret :o)

Snart tenåring... (!!!)



Gratulerer med dagen, kjære gutten vår!

mandag 11. juli 2011

Knep


På rideskole lærer man seg knep for å få hesten til å gjøre som man vil. For eksempel kan man jo klikke med tunga for å få hesten til å komme eller få opp farta. Dette funker godt, har Prinsessa funnet ut.
Så da klikker hun på lillesøster, og lillesøster lystrer...

søndag 10. juli 2011

Hjem, kjære hjem! Om noen mil...

To uker på reise er snart over. Vi har tilbakelagt 170 mil i bil og er nå igang med de siste 50. De er laaange!



En runde sisten i et lekeapparat under en spisepause.


Det har vært to fine uker, med byferie i Trøndelag og båtferie i Nordland. Men nå gleder vi oss til å komme hjem til oss selv - til våre egne senger og bad, til et hus som er innredet for unger og til å komme ut av kofferter.

Det vi imidlertid ikke gleder oss til, er alt rotet som følger jobben vi skal igang med når vi kommer hjem; oppussing av stua. Men det kan vi tenke på i morgen. Akkurat nå, her i bilen, virker selv det forlokkende.

lørdag 9. juli 2011

Båtturfakta

 Når man er på båttur, er det deilig med sol.

Når man er på båttur, er det ikke alltid like morsomt å ha på redningsvest.

 
Når man er på båttur, må man bruke muskler.

 Når man er på båttur, blir man våt på beina - når man dingler ved rekka.

Når man er på båttur, må man ha mange brødskiver!

fredag 8. juli 2011

Ship o'hoy

Vesla har blitt et realt båtmannskap. Hun har sågar tatt over kapteinsrollen - muligens har hun gjort et aldri så lite mytteri.
Men når man er liten, er man avhengig av et bestefarsfang for å rekke opp til roret.
 Instrumentene må jevnlig sjekkes så vi vet vi er på riktig kurs.

 Mulig vi kan styre båten ved hjelp av "tøyler" (vhf-ledningen)?
Ledninger må smakes på... De smaker salt!

Så tar vi oss en trall ved roret :o)

torsdag 7. juli 2011

Heklet ranglevesen

Veslemor har fått en mammaprodusert rangle. En heklet sådan. Med en raslekule inni.


Mønsteret er egenkomponert underveis, og tanken var at det skulle bli en kanin. Det ble vel heller en krysning mellom kanin, gris og muligens et ukjent vesen av noe slag.
Men frøkena er fornøyd og har allerede funnet ut at ørene og nesen på ranglevesenet er gode å sutte og gnage på.


Så da er jo alt såre vel :o)